Craiova: Impozite majorate cu 15% pentru persoanele juridice

Craiova: Impozite majorate cu 15% pentru persoanele juridice

1.240
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 5,00)

Persoanele fizice din municipiul Craiova vor plăti în 2015 aceleaşi taxe şi impozite locale ca şi în 2014, iar persoanele juridice vor plăti impozite majorate cu 15% pentru clădirile pe care le deţin în proprietate. Consilierul Dan Cherciu a propus ca majorarea să fie de doar 10%, în condiţiile în care una din marile probleme ale oraşului este cea a locurilor de muncă, însă colegii săi au respins inițiativa.

Singura majorare de taxe pe care o aplică Primăria pentru 2015 este cea a impozitului pe clădiri datorat de persoanele juridice. Acestea vor plăti un impozit aferent cu 15% mai mare decât au plătit în 2014, fie că au clădirea în proprietate, fie că îşi desfăşoară activitatea într-o clădire care aparţine autorităţii locale sau altei instituţii publice, pentru care plătesc chirie. Pentru clădirile cu destinaţie turistică, impozitul urmează să se majoreze cu 20%.

Consilierul Dan Cherciu a propus ca majorarea impozitului pe clădiri pentru firmele din Craiova să fie de doar 10%, în condiţiile în care una din marile probleme ale oraşului este cea a locurilor de muncă.

HPIM4656

În anii următori acest impozit trebuie să scadă progresiv. Şi aici avem exemplele multor altor municipii, care, nu cred că este o coincidenţă, sunt mai dezvoltate economic decât Craiova şi au acest nivel mult mai redus. În momentul de faţă s-a păstrat nivelul pe care noi l-am stabilit în 2012, la propunerea şi cu votul majorităţii din acel moment, însă solicitările mele din fiecare an de a reduce cu încă 5% acest nivel, adică în locul acelei majorări de plus 15% să fie plus 10%, au fost ignorate. Din acest motiv îmi reînnoiesc amendamentul ca acel nivel de plus 15% să fie plus 10% şi solicit ca amendamentul să fie supus votului dvs. Dacă amendamentul va cădea, voi vota împotrivă„, a spus Cherciu.

Amendamentul consilierului liberal a fost, însă, respins la vot de către consilieri

La rândul său, primarul Lia Olguţa Vasilescu a afirmat că în general municipalitatea susţine mediul de afaceri, iar după facilităţile pe care le face, Craiova se situează pe primul loc la nivel naţional. „Există deja al doilea parc industrial creat în Craiova, unde nu există taxe şi impozite locale pentru investitori, iar terenul este la un preţ foarte mic faţă de preţul pieţei, aproape nesemnificativ. Sigur că asta înseamnă că cel care accesează aceste facilităţi trebuie să creeze şi nişte locuri de muncă. Ultimul mare investitor care s-a aşezat în Parcul Industrial este ETI. S-a deschis această oportunitate foarte mare pentru a crea locuri de muncă„, a afirmat Olguţa Vasilescu.

Primarul Craiovei a mai afirmat că municipalitatea se află în negocieri pentru preluarea unui teren pentru a dezvolta şi un parc industrial al municipalităţi, în condiţiile în care cele două existente aparţin Consiliului Judeţean Dolj. „Orice investitor va putea beneficia de aceste facilităţi, cu condiţia să creeze locuri de muncă„, a conchis Olguţa Vasilescu.



7 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     11-02-2007
    Mesaje
    14

    din seria: sa-i gonim pe toti!!!

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     17-10-2014
    Mesaje
    35

    In loc sa motiveze investitorii, ii gonesc. Ca doar avem si asa prea multe locuri de munca.

  3. #3
    @#I
    De-al casei
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    289

    Țărănoi oligofreni
    Praful se alege.

  4. #4
    Troll
    Data de inscriere
     12-08-2008
    Locatie
     Random Access Memories
    Mesaje
    1814

    Sa fie Craiova cel mai prost oras? No..

    Tanar si nelinistit.
  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2253

    Vai de capul lor

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  6. #6
    0-day Member
    Data de inscriere
     18-11-2006
    Mesaje
    1

    Oras condus de retardati.
    Nu stiu decat impozite si atat.
    Idioti.

  7. #7
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    3376

    ii trebuie bani mai multi?pentru?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.