Dolj: Un consilier județean propune ca la trecerile de pietoni să fie...

Dolj: Un consilier județean propune ca la trecerile de pietoni să fie montate lămpi LED

16.888
50
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Consilierul liberal Isidor Răducea (foto) a iniţiat un proiect de hotărâre care prevede ca în dreptul tuturor trecerilor de pietoni amplasate pe drumurile judeţene din Dolj să fie montaţi stâlpi de iluminat stradal, cu lămpi LED şi panouri fotovoltaice, astfel încât să-i ajute atât pe pietoni să traverseze în siguranţă, cât şi pe conducătorii auto să observe pietonii aflaţi în traversare. isidor răducea

 

Consilierul este de părere că o mai bună iluminare a zonelor de treceri pietonale ar putea crește gradul de siguranță al cetățenilor și ar duce la scăderea numărului de victime ale accidentelor rutiere. ”Sunt unele localităţi unde primarii nu îşi permit să plătească iluminatul public, iar acest lucru agravează suplimentar lucrurile, înregistrându-se din ce în ce mai multe accidente pe trecerile de pietoni, în special în condiţii de noapte sau de vizibilitate redusă”, motivează Isidor Răducea în proiectul de hotărâre.

 

Acest proiect de hotărâre poate fi pus în aplicare sub forma unui program multianual,  printr-un parteneriat cu unităţile administrativ-teritoriale interesate, iar Consiliul Judeţean Dolj să asigure finanţarea acestor lucrări”, este de părere consilierul județean.

 

Potrivit reprezentanților PNL Dolj, proiectul a fost implementat şi în alte zone ale ţării, unde a dat rezultate.

 



50 COMENTARII

  1. #1

    La ce dracu sa ajute asta când sunt bolnavi de viteza în oraș. Când văd o trecere de pietoni în loc sa încetinească sa fie atenți, ei accelerează și mai ales aceste caricaturi de 18-19 ani care iau permisele în mod fraudulos

  2. #2

    O idee ar fi sa marcheze din 20 in 20 de metri treceri de pietoni!

  3. #3

    conteaza foarte mult sa fie pietonii vizibili in timpu noptii pe trecerile de pietoni, ca sunt unele treceri unde nu vezi pietonu de la distanta

  4. #4

    O idee buna,insa pana cetateanul roman o sa aiba putina educatie civica mai dureaza,cel mai indicat,parere personala, ar fi semafoare cu cronometru ca in occident care pana nu sunt actionate de pieton raman pe rosu…nu sa treaca toti cand vor si cine cunoaste stie despre ce vorbesc.

  5. #5

    o idee de-a dreptul nemaipomenita

  6. #6

    Se vede ca n-ai condus masina in viata ta. Oare cum e sa opresti din 2 in 2 m?cel mai bine e sa fie atenti si pietonii ca uneori se arunca,ca niste salbatici cand vad trecere! Si bineinteles soferii sa fie mult mai prudenti!!

  7. #7
  8. #8

    Niste gropi înainte de treceri si toți ar încetinii.

  9. #9

    Aceeasi dificultate o au soferii si dimineata in jurul orei 6-30 pe rocada, deoarece iluminatul este intrerupt inaintea rasaritului si este dificil de obesrvat pietonii.

  10. #10

    O alta idee buna ar fi sa se anunte la fiecare trecere de pietoni ca aceea nu este o pista de alergare -viteza si ca nu trebuie sa sara pe ea inainte sa se asigure

  11. #11

    Si o camera pe stalp nu ar strica , atunci s’ar invata minte cu viteza.

  12. #12

    In occident sunt civilizati de frica , ca le dau o amenda de ii doare capu o luna de zile

  13. #13

    Pe acui bani pe a inostrii fraierilor

  14. #14

    idee foarte buna ,numai sa fie pusa in practica,deoarece vine iarna si ziua se micsoreaza

  15. #15

    De condus nu am condus,dar vad cum merg majoritatea soferilor!Iar pe Rocada ca sa treversezi …te apuca nebuniile!Te lasa cel de pe prima banda si Nu te lasa cel de pe a doua banda!
    Ai fi dumneata sofer civilizat,dar ce facem cu restul?

  16. #16

    Lampile cu Leduri nu te pot proteja de criminalii soselelor.Ma intreb daca nu cumva consilierii au vreo firma care vand aceste Lampi cu Leduri la preturi piperate.

  17. #17
  18. #18

    Ar face bine sa mute trecerile de pietoni la distanta mai mare de intersectie ca sunt loviti pietoni nevinovati .

  19. #19

    Dar asta e o propunere, nu o idee nouă , deoarece dacă nu mă înșel, în vechile coduri rutiere, chiar cele comuniste, era specificat ca trecerile de pietoni să fie semnalizate cu lumini galbene, vizibile! În restul Europei toate trecerile sunt iluminate, numai la noi sunt vai de ele!!

  20. #20

    degeaba , boii tot boi raman se uita numai drept

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.