Pavel Badea: ”Nu fiți răutăcioasă, doamna primar!”

Pavel Badea: ”Nu fiți răutăcioasă, doamna primar!”

2.030
13
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(5 voturi, media: 5,00)

Deratizarea și dezinsecția orașului au stârnit controverse și reacții ilare, astăzi, printre consilierii locali și primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, la ședința consiliului local. În vreme ce alesul local PNL Pavel Badea se întreba cum se va proceda cu spațiile verzi care, în prezent, nu mai sunt spații verzi din cauza construcțiilor apărute pe ele, iar Emilian Ștefârță dacă trebuie cerută voie armatei ca să omoare țânțarii de pe lacul Tanchiștilor, Dan Cherciu era nemulțumit din cauza contractului privind delegarea acestui serviciu, care este prelungit sau retras ”a nu știu câte oară”, iar ”presa de casă” a primarului îi va scoate vinovați de eșec, ca în cazul contractului de întreținerea a iluminatului public, tot pe ei, consilierii din opoziție.

pavel-badea-300x184

”Dăm contractul (de delegare pentru activităţile de dezinsecţie, dezinfecţie, deratizare în municipiul Craiova n.r.) pe șase luni la Salubritate, apoi îl vom scoate la licitație și, probabil, va veni un investitor. Probabil. Investitor care va câștiga, dar o să avem probleme cu anexele (cu spațiile verzi existente în oraș n.r.), pentru că sunt multe spații verzi prinse, care, acum, nu mai există în realitate. Anexele sunt din 2002. Până acum, legea ne obliga să facem o inventariere a lor. Și vă dau câteva exemple cu astfel de spații:  grădina pasaj Amaradia – 11.262 m – zona verde nu mai există, pentru că a fost realizat pasajul suprateran; grădina Patria-Dolce Vita – 3.400 m, nu mai există; squarul de la Complexul Unirea, 50 m, s-a desființat prin construirea pasajului suprateran; squarul de la Peco Severinului – 1.900 m, nu mai există, prin extinderea stației peco; squarul din Str. Romului – 2.700 m, este desființat pentru construirea pasajului subteran, unde sunt statuile; squarul de la Theodor Aman – 4.200 m, s-a desființat pentru construcție centrului vechi. Sunt doar câteva de la Anexa 1 și, adunate, sunte peste 80-90.000 de m de spațiu verde pe care în cazul în care o firmă privată vine și câștigă licitație ni le va băga la plată. Va trebui să actualizăm rapid anexele”, a atras atenția Pavel Badea.

HPIM5599

La rândul lui, consilierul Marian Vasile a fost de acord cu expunerea lui Pavel Badea, că nu poate fi plătită deratizarea pentru spații verzi care nu mai există. ”Mai mult, continuăm să prelungim, prin derogare (contractul n.r.), cu încă 6 luni, în loc să facem un caiet de sarcini”, a intervenit Vasile. În timp ce consilierii discutau aprins, Ovidiu Mischianu, directorul Direcției Juridice din Primărie, i-a atras atenția lui Badea că Anexele respective erau pentru punctual 24 care fusese retras. ”Eu le am pe punctual 23. Intrați acum pe internet și vedeți la primariacraiova.ro că există ceea ce v-am spus eu”, i-a replicat Badea lui Mischianu.

 

”Domnule Badea, sunteți pe lângă subiect!”

 

HPIM5601

O intervenție a avut și edilul, care, l-a ”împuns” pe Badea, apostrofându-l că e ”pe lângă subiect”, făcând referire la Anexele cu pricina, care nu mai făceau subiectul ședinței de azi. ”Se face decontul doar pe ceea ce se realizează, adică în momentul în care ei (Salubritatea n.r.) fac dezinsecția, se face decontarea pe zone”. ”E adevărat că nu avem un registru al spațiilor verzi și că ne obligă legea. (…) Ni s-a părut o cheltuială mult prea mare și nejustificată să măsor 3 m de gard în fiecare cartier și să plătesc o căruță de bani.  Mai știm și noi cum apar și de ce apar unele legi”, a încercat să explice, cu subînțeles, Olguța Vasilescu.

 

”Mă luați la matineu…”

 

Pavel Badea s-a simțit lezat de aprecierea primarului și a simțit nevoia să-i atragă atenția că afirmația sa ține de respect: ”Nu fiți răutăcioasă, doamna primar, eu, în general, vă ridic probleme pertinente, dar dacă dumneavoastră mă luați la matineu, înseamnă că nu ne respectăm”.

 

”Șobolanii o să mănânce craiovenii și o să spuneți că noi, opoziția, suntem de vină”

 

HPIM5596

De acord cu Pavel Badea a fost și Dan Cherciu, la rându-i mustrând-o și acuzând-o pe Olguța Vasilescu de dezinteres față de o problemă ”mult mai gravă”. ”Eu, sincer, nu consider că era pe lângă subiect. Chit că anexele erau la punctul 24 de pe ordinea de zi, iar acesta a fost retras, ele oricum ne-au fost prezentate, iar problema este mult mai gravă. Ar trebui să fiți prima care este îngrijorată. E neglijență în întocmirea documentelor, prelungim a nu știu câte oară sau retragem acest proiect, la fel s-a întâmplat și cu iluminatul public, având, culmea-culmilor, surpriza că noi, consilierii din opoziție, am atras atenția, iar, la final, presa dvs. de casă să ne scoată pe noi vinovați că, din cauza noastră, nu o să mai avem iluminat. Adică tot din cauza noastră vom ajunge ca șobolanii să mănânce craiovenii și o să spuneți că noi, opoziția, care suntem 3-4, că nici eu nu știu câți mai suntem, vom fi de vină. Fac apel la dvs, ca funcționarii să-și facă treaba, nu să ne scoateți pe noi vinovați că, mâine-poimâine, ne-a spus ceva dl Badea la punctul 23 sau 24 și avem șobolani și țânțari în oraș”, s-a arătat nemulțumit consilierul Dan Cherciu.

 

Țânțarii, lichidați cu avioanele

 

HPIM5600

Iar ironiile au continuat la adresa consilierului Badea din partea primarului Olguța Vasilescu: ”Nu a fost greșeala niciunui funcționar. Din câte înțeleg, doar domnul Badea a primit într-un fișier documentele anexe de la celălalt punct de pe ordinea de zi. În ceea ce privește șobolanii și țânțarii, nu au cum să ne mânânce mai mult decât pe mandatele anterioare, având în vedere că tot Salubritatea a gestionat acest serviciu. Dacă se retrage acest pct. 24, este că vrem să facem dezinsecția orașului cu avioane. Deci, se va scoate cu avioane la licitație”, a lămurit, într-un final, edilul.

 

Stefârță: ”Avionul o să treacă și pe deasupra proprietăților mele”

 

Ironic a fost și Ștefârță: ”Vorba ceea, mie îmi trezește o mare nedumerire modul în care punem problema cheltuirii banilor publici. Trebuie să cerem voie armatei ca să trecem cu avionul (peste lacul Tanchiștilor în proprietatea căruia e află lacul n.r.), ca să omorâm țânțarii? Eu mă gândesc de ce nu mi-ați cere și mie voie, în calitate de proprietar pe mai multe suprafețe de teren, pentru că avionul o să treacă și pe deasupra proprietăților mele?  Și, iată, veți consuma bani pe o proprietate privată”.

 

Olguta Vasilescu

Cum și de ce a fost mâncat cartierul Craiovița de țânțari

 

”Mi se pare absolut corect acest proiect din moment ce anul trecut am avut o foarte mare problemă că cei de la Salubritate și, pe drept cuvânt, știind că cineva îi va întreba cum au decontat sumele respective, au refuzat să intre pe balta Craioviței ca să facă dezinsecția și nu trebuie să vă amintim cum a fost cartierul Craiovița anul trecut mâncat de țânțari, pentru că n-am putut să trecem și peste această zonă. Când se va face cu avionu,l se va face dezinsecția pe toată suprafața orașului”.

 



13 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    179

    E buna doar de mistouri primarita asta, sa se angajeze la un stand-up comedy ceva nu sa stea la primarie

  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    608

    Ei se fac ca se cearta in sedinte, iar problemele tot nerezolvate raman…

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit...
  3. #3
    Spammer
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1274

    Fa’ Olguto, … i-auzi acia, … Udrea si Bica…te intreaba daca preferi patul de deasupra ?!!

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    60

    badea asta a fost la scoala de a ajuns Ales local ? stiam ca fotbalistii astia nu prea au trecut pe la scoala .
    E ridicol ca un semianalfabet sa se contreze cu primarul si postacii sa fie in delir, zic eu

  5. #5
    0-day Member
    Data de inscriere
     05-12-2013
    Mesaje
    4
    Citat Mesaj initiat de George Ionescu
    badea asta s fost la scoala de a ajuns Ales local ? stiam ca fotbalistii astia nu prea au trecut pe la scoala
    e ridicol ca un semianalfabet sa se contreze cu primarul si postacii sa fie in delir, zic eu

    Badita o mai fi trecut el un pic si pe la scoala, nu prea mult, dar s-a aciuit pe langa cine trebuie in ultimii ani. Altfel nu se explica mentinerea sa la conducerea clubului CS Universitatea Craiova in conditiile in care a falimentat sectii de traditie din istoria clubului (handbal, tenis de masa etc).

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     15-11-2013
    Mesaje
    24
    Citat Mesaj initiat de VeNNoMM
    Fa’ Olguto, … i-auzi acia, … Udrea si Bica…te intreaba daca preferi patul de deasupra ?!!

    Cred ca n-o asteapta pe Olguta ci mai de graba pe base. Sa fim multumiti ca primarita ne mentine gigacaloria la un pret sub multe orase, ca taxele nu au fost majorate, ca avem echipa de fotbal in liga I-a, ca poate se va face un cartier de locuinte cu bani putini, ca avem in sfarsit o strada moderna cu pista de biciclete – Caracalul si vom avea un centru cum putini au in tara

  7. #7
    Oldtimer
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    1498
    Citat Mesaj initiat de florinmindoiu
    Citat Mesaj initiat de VeNNoMM
    Fa’ Olguto, … i-auzi acia, … Udrea si Bica…te intreaba daca preferi patul de deasupra ?!!

    Cred ca n-o asteapta pe Olguta ci mai de graba pe base. Sa fim multumiti ca primarita ne mentine gigacaloria la un pret sub multe orase, ca taxele nu au fost majorate, ca avem echipa de fotbal in liga I-a, ca poate se va face un cartier de locuinte cu bani putini, ca avem in sfarsit o strada moderna cu pista de biciclete – Caracalul si vom avea un centru cum putini au in tara

    BA ESTI NEBUN,in 3 ani a facut o strada si asta ca erau alegerile,chiar ne credeti prosti?

  8. #8
    Junior
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    70

    Eu cred ca ai nevoie de ochelari .Eventual si niste implanturi pe ici -colo – se vede lipsa , crede-ma.

  9. #9
    Spammer
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1275
    Citat Mesaj initiat de florinmindoiu
    Citat Mesaj initiat de VeNNoMM
    Fa’ Olguto, … i-auzi acia, … Udrea si Bica…te intreaba daca preferi patul de deasupra ?!!

    Cred ca n-o asteapta pe Olguta ci mai de graba pe base. Sa fim multumiti ca primarita ne mentine gigacaloria la un pret sub multe orase, ca taxele nu au fost majorate, ca avem echipa de fotbal in liga I-a, ca poate se va face un cartier de locuinte cu bani putini, ca avem in sfarsit o strada moderna cu pista de biciclete – Caracalul si vom avea un centru cum putini au in tara

    Un fel de sa fim multumiti ca nu ne-a nenorocit si mai rau ! CU ce ma incurajeaza un centru modern cand periferiile nu pot sa fie traversate nici de tractoare ( si aici nu vorbesc metoforic…pe canal…UN TRACTOR A RAMAS IMPOLMOLIT pe o STRADA ce se vrea cale de acces pentru locuitori) iar cu echipa de fotbal…Da-o dracu…Nu a facut echipa in liga I…a furat echipa…a furat lot de promovare…identitate vizuala si altele ! Daca legea ar fii lege….pentru echipa asta „aparuta peste noapte”…dar cu palmared din 48…. MULTI AR FII IN PUSCARIE !!! Eu unul inca sper ce justitia sa asculte dorintele „Clasei de Mijloc”…ce doresc Bagatanii Politico-Profitori dupa gratii si cu averile confiscate !!!

  10. #10
    Junior
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    71
    Citat Mesaj initiat de VeNNoMM
    Citat Mesaj initiat de florinmindoiu
    Citat Mesaj initiat de VeNNoMM
    Fa’ Olguto, … i-auzi acia, … Udrea si Bica…te intreaba daca preferi patul de deasupra ?!!

    Cred ca n-o asteapta pe Olguta ci mai de graba pe base. Sa fim multumiti ca primarita ne mentine gigacaloria la un pret sub multe orase, ca taxele nu au fost majorate, ca avem echipa de fotbal in liga I-a, ca poate se va face un cartier de locuinte cu bani putini, ca avem in sfarsit o strada moderna cu pista de biciclete – Caracalul si vom avea un centru cum putini au in tara

    Un fel de sa fim multumiti ca nu ne-a nenorocit si mai rau ! CU ce ma incurajeaza un centru modern cand periferiile nu pot sa fie traversate nici de tractoare ( si aici nu vorbesc metoforic…pe canal…UN TRACTOR A RAMAS IMPOLMOLIT pe o STRADA ce se vrea cale de acces pentru locuitori) iar cu echipa de fotbal…Da-o dracu…Nu a facut echipa in liga I…a furat echipa…a furat lot de promovare…identitate vizuala si altele ! Daca legea ar fii lege….pentru echipa asta „aparuta peste noapte”…dar cu palmared din 48…. MULTI AR FII IN PUSCARIE !!! Eu unul inca sper ce justitia sa asculte dorintele „Clasei de Mijloc”…ce doresc Bagatanii Politico-Profitori dupa gratii si cu averile confiscate !!!

    Greu la deal cu boii mici – zice un proverb romanesc…
    Nu ar trebui sa mergi intai la scoala , sa inveti , si apoi sa-i critici pe altii ? Nu stiu , intreb si eu …

  11. #11
    Member
    Data de inscriere
     27-04-2014
    Mesaje
    224
    Citat Mesaj initiat de florinmindoiu
    Citat Mesaj initiat de VeNNoMM
    Fa’ Olguto, … i-auzi acia, … Udrea si Bica…te intreaba daca preferi patul de deasupra ?!!

    Cred ca n-o asteapta pe Olguta ci mai de graba pe base. Sa fim multumiti ca primarita ne mentine gigacaloria la un pret sub multe orase, ca taxele nu au fost majorate, ca avem echipa de fotbal in liga I-a, ca poate se va face un cartier de locuinte cu bani putini, ca avem in sfarsit o strada moderna cu pista de biciclete – Caracalul si vom avea un centru cum putini au in tara

    ba ai inebunit ce c…t a facut ,,stai pe zona de centru?in centru au investit toti primari dar mai uitate pe la cartierele marginase sa vezi gropi balti namoale strazi sparte ,,,,,,,,,,ca sa nu mai vorbim de promisiuni ale vin mereu in pragul alegerilor si promit mare cu sare,,,,,craiova nu inseamna numai utilitati in centrul craiovei inseamna si cartierele marginase ,,te ai tampit rau de tot…..scuzama ca tio zic direct.

  12. #12
    Spammer
    Data de inscriere
     30-12-2005
    Locatie
     1Mai
    Mesaje
    1279
    Citat Mesaj initiat de George Ionescu
    Citat Mesaj initiat de VeNNoMM
    Citat Mesaj initiat de florinmindoiu
    Citat Mesaj initiat de VeNNoMM
    Fa’ Olguto, … i-auzi acia, … Udrea si Bica…te intreaba daca preferi patul de deasupra ?!!

    Cred ca n-o asteapta pe Olguta ci mai de graba pe base. Sa fim multumiti ca primarita ne mentine gigacaloria la un pret sub multe orase, ca taxele nu au fost majorate, ca avem echipa de fotbal in liga I-a, ca poate se va face un cartier de locuinte cu bani putini, ca avem in sfarsit o strada moderna cu pista de biciclete – Caracalul si vom avea un centru cum putini au in tara

    Un fel de sa fim multumiti ca nu ne-a nenorocit si mai rau ! CU ce ma incurajeaza un centru modern cand periferiile nu pot sa fie traversate nici de tractoare ( si aici nu vorbesc metoforic…pe canal…UN TRACTOR A RAMAS IMPOLMOLIT pe o STRADA ce se vrea cale de acces pentru locuitori) iar cu echipa de fotbal…Da-o dracu…Nu a facut echipa in liga I…a furat echipa…a furat lot de promovare…identitate vizuala si altele ! Daca legea ar fii lege….pentru echipa asta „aparuta peste noapte”…dar cu palmared din 48…. MULTI AR FII IN PUSCARIE !!! Eu unul inca sper ce justitia sa asculte dorintele „Clasei de Mijloc”…ce doresc Bagatanii Politico-Profitori dupa gratii si cu averile confiscate !!!

    Greu la deal cu boii mici – zice un proverb romanesc…
    Nu ar trebui sa mergi intai la scoala , sa inveti , si apoi sa-i critici pe altii ? Nu stiu , intreb si eu …

    Un alt proverb Romanesc,aparut dupa Alegerile Prezidentiale..este.. PSD…UiE…PSD !!! Nu te mai da tu mare schema pe aici ca nu esti la sedinta de partid ! Hai Sictir ca s-au ofilit trandafirii de atata cultura ce zace in voi ! Au primit prea mult ingrasamant natural de la populatie ! Satul de pro-PSD-isti atotştiutori ca tine !

  13. #13
    Member
    Data de inscriere
     20-01-2015
    Mesaje
    119

    Poate nu ti-ai luat medicamentele , de faci asa urat . Sau asa va invata la partidul PDL-PNL , sa denigrati tot de misca . Tu ce functie ai pe acolo ? usier ? sau esti la curatenie ?

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.