Primăria Craiova a alocat 1,2 milioane lei pentru iluminatul de sărbători (FOTO)

Primăria Craiova a alocat 1,2 milioane lei pentru iluminatul de sărbători (FOTO)

9.157
32
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(3 voturi, media: 3,67)

Municipalitatea din Craiova a început din vreme pregătirile pentru sărbătorile de iarnă. Amenajarea zonei centrale a început încă din septembrie, cu instalațiile luminoase, spre surprinderea craiovenilor. Reprezentanții primăriei au explicat că anul acesta orașul va fi împodobit într-un mod deosebit și era necesară o perioadă mai lungă pentru finalizarea pregătirilor pentru deschiderea oficială a sezonului de sărbători, respectiv 1 decembrie.

 

 

Primăria Craiova a alocat de la bugetul local suma de 1.200.000 lei pentru realizarea iluminatului ornamental-festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă din acest an, potrivit unui răspuns al municipalității la solicitarea Craiova Forum. Instalațiile – montarea, exploatarea, întreținerea și demontarea – sunt în sarcina SC Flash Lighting Services SA București, firma cu care Municipiul Craiova are încheiat contractul de delegare privind concesiunea serviciului de iluminat public din oraș, contract în care este inclus și iluminatul festiv.

 

 

Instalațiile luminoase vor fi pornite oficial în seara de 1 decembrie și, potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, va funcționa până la 8 ianuarie 2016. ”Costul estimativ al consumului de energie electrică al luminițelor este de 17.578 lei”, au mai precizat, pentru Craiova Forum, responsabilii din Primăria Craiova. Nu se menționează însă dacă estimarea este pentru o zi, o săptămână, o lună sau toată perioada în care instalațiile vor fi pornite.

 

 

Pe lângă ornamentele și instalațiile luminoase, municipalitatea a mai achiziționat și 300 de brazi naturali, la prețul de 75 lei bucata fătă TVA, de la Regia Națională a Pădurilor – Ocolul Silvic Dej. Oficialii din primărie spun că aceștia vor fi plantați în primăvara anului 2017 în spațiile verzi din oraș.

 

 

Zonele care au fost amenajate festiv sunt:

  • Str. A. I. Cuza și Popa Șapcă;
  • Calea București (de la Universitate până la intersecția cu Str. Frații Golești);
  • Centrul Istoric: Str. Theodor, Str. N. Plopșor; Str. Lipscani, Str. Panait Moșoiu și Piața Frații Buzești, Str. Olteț, Str. Romain Rolland, Str. România Muncitoare și Traian Demetrescu – cu structură autoportantă tip tunel și structură tip cort etc.;
  • Calea Unirii, pe esplanadă, cu tunel de lumini și figurine ornamentale;
  • Calea Unirii, de la ”km 0” până la intersecția cu Str. A. I. Cuza;
  • Fațadele sediilor Prefecturii Dolj, Primăriei Craiova și sediul Palace;
  • Piața Mihail Viteazul și Părculețul de la Mercur;
  • English Park;
  • Platoul parcării subterane;
  • Str. Romul;
  • Pasajul suprateran, ”km 0”;
  • Pasaj subteran;
  • Parc Brazdă;
  • Piața Gării.

 

 



32 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-11-2016
    Mesaje
    27

    Sunt in exataz de ce a realizat alcoolgaskaya

  2. #2
  3. #3

    Vrem cat mai multi copaci,spatii verzi!!!bravo!!!!

  4. #4

    Pentru bătrânii săraci şi bolnavi câți bani au alocat?

  5. #5

    Bravo,cand alocati si pentru namoalele din Catargiu ?dar pentru canalizare, sa nu mai vorbim de gaze

  6. #6

    Asta ne trebuia , ca restu suntem facuti ….

  7. #7
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6217

    VREAU SA ATRAG ATENTIA ASUPRA FAPTULUI CA in fata fostei cladiri postale din CV9 la bancile alea. La anumite banci de pe Calea Bucuresti din Zona Pietei Centrale, Para-se la parcarea semisubsupraterana de la teatru precum si in alte locuri desteptii de la Spatii Verzi au plantat o planta ornamentala INVAZIVA anume trambita, Luleaua turcului sau trompeta americana care daca va creste si se va extinde necontrolat va invada spatiile unde a fost plantata precum si spatiile adiacente dar si alte spatii verzi avand in vedere ca se multuplica si prin seminte.

    BAI PLANTA ASTA ESTE INVAZIVA SI VA CRESTE ORIUNDE SI ORICUM si doar cu bomba nucleara scapi de ea daca a prins radacini pe undeva !!!

    http://www.gradinamea.ro/Campsis_radicans_4669_536_1.html

    Ar fi putut sa puna plante ornamentale dar nu din astea extraordinar de invazive cu crestere rapida care sufoca tot ce este in jurul lor.. !!!

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  8. #8
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    188

    Eu vreau sa atrag atentia celor care circula pe str. Romul si vor sa faca stanga pe sub pasarela supraterana, sa caste bine ochii atunci cand se asigura din dreapta, pentru ca niste destepti au pus brazi sub pasarela foarte aproape de carosabil si nu prea se mai vede cand vine vreo masina. P.S. : Koss, nu te panica in legatura cu planta, ca nu e asa de invaziva. Cel putin alea pe care le stiu eu sunt cuminti de ani multi.

    НNƒ-ка, нNƒ-ка, ЧN‚о за NˆN‚NƒÐºÐ°?
  9. #9
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6221

    Eu ma chinui de 5 ani sa scap de ea si nu reusesc. Am dat cu toate erbicidele si substantele posibile.. daca e o radacina de 1 cm in pamant rasare din nou. M-am pricopsit cu ea de la vecini deci stiu ce vorbesc. Este adevarat ca sunt mai multe subspecii dar eu ziceam fix de asta de au plantat-o desteptii de la Spatii Verzi prin toata Craiova care la prima vedere sunt fix ca a mea. Aceeasi specie, cu flori rosii-portocalii.
    Rezista la seceta, la ger la temperaturi de -30 pana la +80 de grade. Nu are absolut niciun daunator natural. Creste pe orice sol, in orice spatiu, la umbra sau la lumina si creste intr-o luna cat alte plante in ani.. te napadeste la propriu daca este subspecia aia mutanta si invaziva. Mie mi-a distrus chiar gardul de beton. Are radacini aeriene care se agata si sparg si betonul.. MI-a distrus vita de via, gardul, plantele si florile din gradina.. Daca urca pe casa imi distruge si casa..

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  10. #10
    @#I
    Spammer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    2443

    Păcat că nu e carnivoră, să văd muștele sugace din primărie dizolvându-se în burta plantei.

  11. #11
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6222

    Daca a pus-o pe parcarea subpraterana sa vedeti ca in maxim 2 ani de zile se face jungla acolo

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  12. #12

    Olgăi și celorlalți subumani care se bucură la acești bani furați, le doresc să le dea Dumnezeu EXACT după sufletul lor, în cel mai scurt timp!

  13. #13
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    6223

    2016-2017 e moda cu brazi la ghiveci

    V.M.P.T.I.S.I.2016 !!
  14. #14

    S-A ALES PRAFUL DE ROMANIA! SE RAD PÄDURILE TARII NOASTRE! UITATI EXEMPLU! S-A ALES PRAFUL DE TARA NOASTRA IAR NOI NU FACEM NIMIC

  15. #15
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-11-2016
    Mesaje
    29
    Citat Mesaj initiat de koss®
    2016-2017 e moda cu brazi la ghiveci

    Interesant ar fi sa si aflam cate mii de lei a costat unul, ca banuiesc ca nu e un brad oarecare, si vasul cu pamant costa ceva bani, nu 2-3 lei

  16. #16
    0-day Member
    Data de inscriere
     30-12-2013
    Mesaje
    3

    1.200.000 = 12 miliarde lei vechi , pentru niste instalatii care 3 sferturi din ele sunt de anul trecut, de acum 2 ani etc….ce a votat craiova aia primeste…este bine ca s-au investit 10-11 milioane de euro in parc…ca in rest sunt toate bune…strazile sunt pline de gropi….canalizare conducte si tot ce tine de asta crapa zilnic, se opreste caldura si apa calda cu zilele ca sa se „peteceasca” , exact cand este frig afara …se mai asfalteaza acum inainte de alegeri cand temperatura e de 1,2 grade si va tine 1 an proaspatul asfalt…..ce sa zic….CRAIOVA ISI MERITA SOARTA !!!

  17. #17

    O gramada de bani aruncati pe niste chinezarii .Bani care ajung in buzunarele firmelor de partid .

  18. #18

    naspa , o sa fie frumos dar prea costos

  19. #19
    Member
    Data de inscriere
     01-01-2015
    Mesaje
    192
    Citat Mesaj initiat de koss®
    Daca a pus-o pe parcarea subpraterana sa vedeti ca in maxim 2 ani de zile se face jungla acolo

    Chiar daca parcarea Alcatraz va arata ca o jungla, tot va fi mai bine ca acum. Plus ca se creeaza un ecosistem perfect pentru populatia de maimutoi care este in crestere.

    НNƒ-ка, нNƒ-ка, ЧN‚о за NˆN‚NƒÐºÐ°?
  20. #20
    Afacerist
    Data de inscriere
     30-04-2007
    Locatie
     downtown
    Mesaje
    9164
    Citat Mesaj initiat de anamariapopa88
    Citat Mesaj initiat de ana maria
    Nu mai va drogatz !

    Se putea sa nu apara pupincuristii care sa pule in cur pe alcoolgaskaya ? mihai_viteazu si rora unde sunt ? sa fiti tripleta complata
    Cum e fai cu libera exprimare ? de ce nu accepti parerile altora si incepi sa ataci lumea si sa-i faci cum iti vine la gura ? si mai ai si tupeul sa spui ca tu nu sustii mafia pesedista cand intri sa-i pupi in cur la fiecare articol scris despre ei. HA,HA,HA

    Hai sictir , panarama platita !

    Tel : 0768 32 22 23Facebook : Sport TrainersPerpetuum Mobile

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.