Claudiu Manda și Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, au mers astăzi la...

Claudiu Manda și Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu, au mers astăzi la inaugurarea Căminului Cultural din localitatea Breasta (P)

859
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Președintele PSD, Claudiu Manda și Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu impreună cu directorul Zonei Metropolitane, Cosmin Vasile, au mers astăzi la inaugurarea Căminului Cultural din localitatea Breasta. Căminul a fost reabilitat pe fonduri europene accesate prin Zona Metropolitană Craiova. Atât primarul comunei Breasta, Marin Marcu, dar și Claudiu Manda și Lia Olguța Vasilescu au ținut să spună câteva cuvinte.

Primarul comunei Breasta, Marin Marcu a declarat:

“Sper să aibă și Craiova un râu în mijlocul ei. Zona Breasta este una foarte bună, în special pentru locuit pentru că nu este poluată sub nicio formă: nici fonic, nici chimic, deci cu absolut nimic. Și nici politic. Am satisfacția că m-am întors în familia politică de suflet, pe care o am din 1993, și în care am avut multe realizări, și sper ca acum, și sunt convins că deja sunt semnele certe că vom avea foarte multe realizări în ultimii doi ani. Eu vă mulțumesc încă o dată pentru că ați rupt din timp, pentru că știu că sunteți foarte prinși și fiind prima dată, vă rog să nu fie ultima, și o să vă rog să veniți și într-o zi neprotocolară, ca să vă putem arăta și frumusețile zonei.”

 

Primarul Craiovei, Lia Olguța Vasilescu a spus:

„Eu aș vrea să vorbesc mai mult despre proiect pentru că el este implementat pe Zona Metropolitană Craiova. În perioada următoare de finanțare avem pe toate comunele și orașele care sunt în zona metropolitană proiecte care țin de dezvoltarea urbană a orașului care trebuie să se extindă foarte mult, pentru că, așa cum știți și dumneavoastră, fără trei sute de mii de locuitori e din ce în ce mai greu să accesezi fonduri europene și doar pe o anumită valoare. Și atunci aceste comune și orașe care sunt în jurul Craiovei, pentru că ne-am extins până la Segarcea, și până la Filiași, ne aduc acest bonus de populație de care aveam atâta nevoie. În ceea ce privește acest proiect, vreau să vă spun că nu este o construcție de la zero ci o reabilitare. S-a făcut conform unui poriect mai vehi din cauza asta cred că mai sunt necesare câteva îmbunătățiri cum ar fi parchetul. Valoarea investiției este de 737.609 lei, data lucrării a început în 12 februarie anul acesta și a fost finalizată în avans cu opt luni, față de termenul care era estimat. Finațator este Programul de Operațional Regional 2007 – 2013, axa prioritară 1, domeniul major de intervenție prin organismul intermediar ADR-SV Oltenia. Vreau să vă spun că aria construită desfășurată a suprafeței reabilitate este de 172.20 la începutul perioadei de implementare și 258.66 metri pătrați la sfârșitul acestei perioade. S-au creat două locuri de muncă, nu sunt multe, dar sunt necesare, astfel încât am eliminat acel neajuns care se întâmplă în general la investițiile pe fonduri europene când se taie panglica și apoi se pune lacătul pentru că nimeni nu este acolo să gestioneze investiția. De acest cămin cultural beneficiază patru mii de persoane care sunt în localitatea Breasta. În ceea ce privește dezvoltarea comunei dumneavoastră, vreau să vă spun că în sfârșit avem semnat contractul de drumuri care ar fi trebuit să fie semnat undeva prin luna mai, dar din cauza contestațiile pe care le-am avut în instanță a trebuit să așteptăm până săptămâna trecută, abia săptămâna trecută am semnat acest contract de asfaltări. Drumul către Breasta era printre priorități pentru că a rămas o porțiune de drum chiar în Muncipiul Craiova care este neasfaltată și plină de gropi și acum, în sfârșit, vom putea să intrăm în perioada următoare după ce finalizăm, bineînteles, plombele din asflat, de pe marile bulevarde, care sunt o prioritate pentru că anul acesta, în Craiova, nu s-a putut asfalta nici măcar o groapă din cauza acestei blocări în instanță a contractului. Sigur că vor urma și pe perioada următoarea de implementare și alte contracte pe care le desfășurăm și cu Breasta și celălalte localități din Zona Metropolitană”.

 

 

Claudiu Manda, președintele PSD Dolj a adăugat:

“Eu nu vin pentru prima dată nici în locația asta, nici în comuna Breasta. Prima dată când am venit aici aveam opt ani de zile. Am venit în tabără exact aici. Îmi aduc aminte că trăgeam cu puști cu aer comprimat cu dopuri de sticlă de suc și știu că dumneavoastră, domnule primar, care atunci nu erați primar, ne făceați rost de dopuri din ălea să mai tragem că aveam nu știu ce normă și mai ratam, ca atare aveam nevoie de dopuri în plus. Mă bucur că sunt astăzi aici, mă bucur să văd doi primari serioși și doi primari valoroși unul lângă altul. Pot să spun despre doamna primar că este genul de persoană care atunci când poate să facă, nu face numai în Craiova ci face și în alte localități. De-asta cred că și eu și domnul Marcu și noi toți ar trebui să sprijinim Craiova pe proiectul Capitală Culturală Europeană pentru că ar însemna, nu numai pentru Craiova, ci și pentru împrejurimile Craiovei destul de multe proiecte și bani europeni bagați în infrastructură. Mă bucur că Zona Metropolitană s-a deschis față de perioada de dinainte unde erau doar trei localități, acum sunt mult mai multe, două zeci și ceva și asta ar însemna în exercițiul financiar următor destul de multe proiecte pe bani europeni. Mă bucur să fiu aici la o inaugurare, la o reabilitare, este încă o cărămidă pusă în județul Dolj, lucru care nu poate altceva decât să mă facă să spun: Felicitări, succes și mi-aș dori care această colaborare să fie din ce în ce mai bună între localitățile din jurul Craiovei și Craiova și să netezim toate astperitățile care au fost până acum între Craiova și alte localități. Felicitări încă o dată, succes, la mai mare și dacă pot să fiu altături de dumneavoastră, idiferent pe ce poziție mă voi afla, o voi face cu mare drag!”