Cursuri de calificare pentru șomeri, ca agent de securitate și dispecer centru...

Cursuri de calificare pentru șomeri, ca agent de securitate și dispecer centru de alarmă

3.370
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 1,00)

Circa 560 de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, cu precădere șomeri de lungă durată și șomeri tineri din Dolj, Gorj, Argeș și Arad, vor beneficia de servicii de integrare pe piața muncii printr-un proiect POSDRU 2007-2013 – ”PASS – Formare profesională pentru șomeri în meseriile de agent de securitate și dispecer centru de alarmă”.

IMG_5034

În cadrul proiectului – solicitat de CIVITAS PSG SRL – se încearcă dezvoltarea încrederii de sine a persoanelor din grupul-țintă, aflate în căutarea unui loc de muncă, și sprijinirea lor pentru a deveni active. Persoanele care vor fi selectate vor fi îndrumate să participe la unul dintre cele două cursuri care se vor derula în cadrul proiectului – cel de agenți de securitate și cel de dispecer centru de alarmă.

Avem un grup tinta numeros, din cele patru regiuni, Dolj, Gorj, Arges si Arad, în care se incadreaza mai multe categorii de persoane:  someri, someri de lunga durata, someri tineri, someri peste 45 de ani. Principalele activitati care stau la baza acestui proiect sunt activitatile de selectare a grupului tinta, informare si consiliere, dar si activitatea de job club. Informarea si consilierea este o activitate desfasurata de partenerii nostri din cele patru judete, respective AJOFM  Dolj, AJOFM Arad, AJOFMI Arges si AJOFM Gorj”, a afirmat Daniel Neagoe Băcanu, responsabil Centre Regionale, în cadrul conferinței de lansare a proiectului , desfășurată la Craiova pe 30 septembrie 2014. IMG_5023

Pentru cursul de calificare pentru agenții de securitate, cu o durată de 18 luni, vor fi selectate 416 persoane, care vor fi distribuite în 16 grupe, în timp ce la cursul de dispecer centru de alarmă – cu o durată de 4 luni – vor fi formate 4 grupe, din cele 104 persoane selectate.

La rândul său, Cristian Dujer, specialist Selectare grup-tinta, apreciează că ”proiectul combate discriminarea si inegalitatile de pe piata muncii deoarece vizeaza adaptabilitatea si imbunatatirea competentelor pentru 150 femei in vederea reintregrari  pe piata muncii”. ”Absolvirea cursurilor va conduce la disparitia inegalitatii dintre angajati, acestea avand competente si aptitudini la acelasi nivel de formare, mai inalt, relevant fata de dinamica pietei muncii. Principiul egalitatii de sanse va fi asigurat si de participare in proiect a 20 persoane cu varsta de peste 45 ani. Selectarea cursantilor se va face nediscriminatoriu: nu se va tine cont de varsta, etnie, stare de sanatate fizica”, a precizat acesta. IMG_5053

Reprezentanții SC CIVITAS PSG spun că politica de resurse umane a companiei are la bază promovarea aceluiași principiu al egalităţii de şanse, prin eliminarea oricărei discriminări. ”Se va asigura egalitatea de şanse şi tratament egal şi ne-discriminatoriu pentru toţi, atât la stabilirea echipei de proiect cât şi la selectarea participanţilor la informare şi consiliere, cursul de calificare şi job-club. Egalitatea de şanse între bărbaţi şi femei – prin participarea în echipa de management a proiectului atât a femeilor cât şi a bărbaţilor, singurul criteriu de selecţie fiind pregătirea profesională şi experienţa în domeniu. Acelaşi principiu va fi respectat şi în stabilirea grupului ţintă participant la activităţile proiectului”, a declarat Mirel Băluță, responsabil comunicare informare, director Calitate SC CIVITAS PSG.

 

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Member
    Data de inscriere
     02-06-2014
    Mesaje
    144

    am fost prezent la aceasta intrunire si sunt de parere ca este o idee si un proiect minunat ! Care va avea rezultate exceptionale si va ajuta f multa lume care nu are un loc de munca ! si mai ales ca Civitas plateste binisor ca agent de securitate (depinde de obiectiv,exemplu un agent de secutate la obiectivul Leroi Merlin este platit cu peste 800lei+15-20 bonuri de masa,fiecare bon avand valoarea de 9,35lei)! multa bafta

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.