Dolj: Târguri de produse tradiționale din fermele și gospodăriile țărănești

Dolj: Târguri de produse tradiționale din fermele și gospodăriile țărănești

1.389
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Târgurile de produse tradiționale obținute în fermele și gospodăriile țărănești vor fi înființate în comunitățile interetnice din Coţofenii din Faţă, Calopăr şi Catane, printr-un proiect cu finanțare europeană. Oamenii locului vor putea expune şi comercializa legume şi fructe româneşti, cultivate în propriile grădini, dar vor aduce şi produse realizate după reţete tradiţionale: peşte şi cârnaţi afumaţi, murături, brânză, miere de albine, dulceţuri, prăjituri, ciocolată de casă, vinuri, must şi ţuică de prune, mâncăruri de sărbătoare şi post, mai ales că din spectrul tradiţiilor populare nu poate să lipsească arta culinară.

 

Localnicii îşi propun să promoveze în cadrul târgurilor o nutriție bazată pe consumul produselor tradiționale și ecologice, protecția mediului înconjurător și  o relaţie economică solidară între mediul rural și cel urban, urmând ca întreaga coordonare a iniţiativelor de valorificare a produselor şi a culturii gastronomice tradiţionale să fie realizată de către un grup de lucru. La târgurile de produse tradiționale locuitorii urmează să aducă în prim plan obiceiurile şi  tradiţiile locale prin joc, cântec şi meşteşug popular, intrarea urmând să fie liberă.

 

În plină epocă modernă, a evenimentelor care mai de care mai sofisticate și mai opulente, oamenii din cele trei comunităţi interetnice doljene pledează pentru gustul popular autentic al acelor produse care respectă spiritul tradițional, astfel încât orice vizitator să se bucure de momente de relaxare la aceste târguri, savurând preparate specific olteneşti.

 

Proiectul este implementat de Asociația „Mereu pentru Europa” în parteneriat cu Asociația “CREDIS – Centrul de resurse pentru educație, dezvoltare și incluziune socială”, fiind finanţat prin granturile SEE 2009-2014 în cadrul Fondului ONG în România.

 

Foto: arhivă



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.