(Foto) La Craiova se construiește Centrul de coordonare în caz de dezastre...

(Foto) La Craiova se construiește Centrul de coordonare în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră

739
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Clădirea Centrului de coordonare şi conducere a intervenţiei în caz de dezastre în regiunea transfrontalieră va fi parte dintr-un proiect mai amplu, în valoare de 4,3 milioane de euro, și va fi implementat de Consiliul Județean Dolj, prin intermediul Programului de Cooperare Transfrontalieră România – Bulgaria 2007-2013. Pentru ridicarea construcția vor fi alocați 1,5 milioane de euro. fatada_est

Programe de colaborare transfrontalieră a prevăzut construirea, la Craiova, a unui centru de comandă pentru situațiile de urgență, centru care beneficiază de o dotare specială și care, potrivit șefului CJ Dolj, va fi unul de referință în România. De asemenea, prin acest proiect vor mai fi achiziționate pompe motorizate şi o ambarcațiune cu motor, pentru operaţiunile de căutare şi salvare.

Doljul a avut o șansă extraordinară în urmă cu câțiva ani, atunci când, având la aceeași masă reprezentanții celorlalte județe din Oltenia, a devenit lider în cadrul unui proiect în care au fost accesate peste 15 milioane de euro din fonduri europene. Finanțarea a fost necesară pentru achiziția de echipamente pentru intervențiile în cazuri grave și de maximă operativitate, echipamente care au intrat în dotarea inspectoratelor pentru situații de urgență din județele Dolj, Gorj, Olt, Mehedinți și Vâlcea”, a precizat ion Prioteasa.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.