DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În acest week-end trecem la ora de vară. Duminică, 26 martie 2017, ora 03.00 devine ora 04.00, asta înseamnă că vom dormi mai puțin cu o oră. Faptul că e trezim mai devreme cu o oră și implicit că somnul este mai scurt poate afecta organismul. Cei mai mulți oameni se acomodează în câteva zile la noul program, sunt însă persoane care pot avea probleme grave susțin specialiștii. „Pentru anumite grupuri de oameni, cei care suferă de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetări sugerează că  dezvoltă un risc mai mare de sinucidere, respectiv, atacuri de cord”,  este de părere Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale.

 

În 2008 un grup de cercetători suedezi au descoperit că pentru bărbați riscul de a se sinucide la câteva săptămâni după trecerea la ora de vară este mai mare decât în restul anului. În același an, un studiu realizat în Suedia a relevat că numărul atacurilor de cord a crescut între 6 și 10 procente în primele trei zile lucrătoare după schimbarea orei.

 

Ce puteți face pentru a ajuta organismul

 

Cum trecerea la ora de vară are loc primăvara când este plin de vertețuri pe tarabele din piețe, medicii recomadă să profutăm de nutrienții și vitamniele lor cât mai mult. „Salata verde, loboda, ștevia, spanacul sau leurda sunt la tot pasul în această perioadă. Sunt pline de minerale și vitamine cate au un efect tonic asupra organismului şi îmbunătăţesc starea de psihic”, spune medicul Ana Domozină.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.