Una din traversările neregulamentare este fatală. TU la a câta eşti?

Una din traversările neregulamentare este fatală. TU la a câta eşti?

1.152
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În contextul activităţilor desfăşurate pentru reducerea riscului rutier în rândul unor grupuri vulnerabile de participanţi la trafic, la nivelul Poliţiei Române se află în derulare campania preventiv-educativă, „Nu trece dincolo!”. Campania se va desfăşura și în județul nostru până în luna noiembrie 2015 şi vizează conştientizarea pietonilor asupra necesitatii respectării normelor rutiere.

 

mapaActivităţile din cadrul campaniei se desfăşoară de poliţişti din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Dolj, mai exact de polițiști din cadrul structurilor de poliţie rutieră și de prevenire a criminalităţii.

 

Reamintim faptul că, zilnic, polițiștii rutieri sunt prezenți pe arterele municipiului Craiova și nu numai, atât pentru asigurarea fluidizării traficului, dar și pentru a sprijini participanții la trafic, mai ales prin oferirea unor recomandări și sfaturi preventive. Astfel, se urmărește prevenirea evenimentelor rutiere și asigurarea siguranței traficului rutier.

 

Recomandările poliţiei pentru pietoni:

–         Traversați numai pe la trecerile semnalizate sau pe la colț de stradă!

–         Nu traversați prin fața sau spatele autovehiculelor oprite!

–         La orice traversare opriți-vă în afara părții carosabile, asigurați-vă din stânga, din dreapta și apoi din stânga din nou!

–         Apreciați corect timpul necesar pentru a traversa în siguranță și luați în calcul că atunci când traversați străzi cu mai multe benzi pe sens sau când vă aflați într-o zonă cu regim de viteză ridicat trebuie să fiți şi mai prudenți!

–         Copiii nu trebuie lăsați să traverseze singuri – ei sunt imprevizibili și nu pot aprecia corect distanțele și vitezele. Nu uitați! – copiii imită comportamentul rutier al adulților.

–         Evitați să circulați pe partea carosabilă sau pe pistele pentru bicicliști! Folosiți trotuarele, acostamentele, iar acolo unde acestea lipsesc, mergeți cât mai aproape de marginea drumului, astfel încât să aveți traficul în față!

–         Respectați întocmai semnificația semnalizării rutiere (indicatoare sau semafor)

 

 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4058

    E bine ca se fac campanii dar se omite un lucru. Fazele astea tin de educatie care in mod evident este deficitara. Atat educatia soferilor cat si a pietonilor.
    Trebuie in programa scolara bagate ore de constientizare. Campaniile astea sunt bune dar sunt cam ineficiente. La fel sunt si amenzile. Trebuie umblat in primul rand la educatie si la mentalitate dar intr-o tara care inca nu si-a revenit din totalitarism.. mai greu..

    In plus perceptia publica despre politia romana in Romania este momentan subreda. Probabil s-a transmis pe cale sangvinica de la parintii care au trait pe vremea militiei si a autoritatilor represive care ii cotonogeau daca ii prindeau dupa ora 10 seara pe strada sau daca nu aveau buletinul la ei.

    Mai grav este faptul ca nici institutia politiei romane nu face demersuri pentru a avea o perceptie mai buna in randul cetatenilor romani ci din contra ei zic ca sunt legati de maini si de picioare uneori si VOR ATRIBUTII MAI MARI garantate de lege..
    Cu salariile mai mari sunt de acord. Sa le dubleze/tripleze salariul.. dar cu atributiile nu sunt de acord ca se ajunge ca pe vremea militiei lu’ Ceausescu.

    Politia romana trebuie sa se detaseze de MILITIA romana si din 89 pana incoa au facut doar 2, 3 pasi.. mai au kilometrii buni de parcurs pe acest drum.

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.