SC Salubritate Craiova SRL in parteneriat cu Primaria Municipiului Craiova si SC Ecorom Ambalaje SA au incheiat un contract de colaborare in urma caruia in Municipiul Craiova se vor amplasa un numar de 136 containere colectare selectiva pentru sticla, hartie – carton si plastic in perioada imediat urmatoare.

Deja incepand cu data de 16.09.2011 in s-au amplasat 11 containere de colectare selectiva in zonele: Rotonda (3 containere pentru sticla, plastic, hartie-carton), Calea Bucuresti langa Posta Romana (2 containere pentru plastic si hartie – carton), magazinul Mercur (2 containere pentru plastic si hartie – carton), cinematograf Patria (2 containere pentru plastic si hartie – carton), str. Popa Sapca vis-a-vis liceul Carol I (2 containere pentru plastic si hartie – carton). In urmatoarea perioada se vor amplasa si celelalte containere pana la 136, pe domeniul public, in 57 de locatii.

Din cele mai importante zone enumeram Lic. Pedagogic, Piata Garii, zona SUCPI, Lapus HELIN, Complex Ciuperca, Parc Romanescu in 3 locatii, in fata Primariei A.I. Cuza, Complex Dacia, Esplanada Craiovita Noua intersectie cu Bulevardul G. Enescu, Complex Posta Craiovita Noua, si alte zone. Mentionam ca fiecare cartier va avea amplasate acest tip de containere pentru colectare selectiva.

Participa si tu la reciclare

Dupa cum am mai spus aceste containere pentru colectare selectiva sunt de 3 feluri usor de evidentiat in locurile unde sunt amplasate.

Cel pentru plastic are culoarea galbena – (PLASTIC);

Cel pentru hartie si carton are culoarea albastra – (HARTIE)

Cel pentru sticla are culoarea verde – (STICLA)

Astfel in containerul pentru PLASTIC se vor colecta doar recipiente PET pentru bauturi, recipientele bauturilor lactate, cele pentru detergenti si cosmetice, caserole de plastic si polistiren, farfurii de plastic si pungi de plastic, spalate in prealabil, dopuri metalice, conserve de metal, doze de aluminiu, spray-uri alimentare si cosmetice.

Nu se vor pune ambalaje de plastic care au continut substante toxice, corozive sau ulei de motor, tacamuri de plastic, seringi, ghivece de flori, jucarii de plastic, folie de aluminiu, vesela, tacamuri si pahare de metal.

In containerul pentru HARTIE se vor colecta doar pungi de hartie, cutii de carton, ambalaje pentru sucuri si lactate.

Nu se vor pune ambalaje din hartie sau carton contaminate, hartie cerata.

In containerul pentru STICLA se vor colecta recipiente din sticla provenite de la bauturi si produse alimentare, sticle si borcane.

Nu se vor pune portelan si ceramica, cristal, oglinda, becuri si neoane, sticla rezistenta la temperaturi inalte, vesela, phare.

Colectarea selectiva incepe de acasa!

pas1: identificati deseurile de ambalaje reciclabile din propria locuinta

pas2: pliati deseurile de ambalaje tip PET sau cartoanele inainte de depozitare, pentru a ocupa cat mai putin spatiu;

pas3: depozitati-le separat de gunoiul menajer in 3 saci diferiti,

pas4: depuneti deseurile colectate separat in containerele galben, verde, albastru special amenajate.