Al patrulea pod peste Dunăre. Oriahovo-Bechet, una dintre variante

Al patrulea pod peste Dunăre. Oriahovo-Bechet, una dintre variante

2.904
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Cele patru variante de amplasare a podului sunt Oriahovo-Bechet, Silistra-Călăraşi, Ruse-Giurgiu şi Nikopol-Turnu Măgurele, a declarat Elean Gagov, expert în Ministerul Dezvoltării Regionale din Bulgaria, relatează Novinite.

În a doua fază a studiilor de fezabilitate urmează să fie discutate posibilitatea construcţiei unei linii de cale ferată, precum şi preţul ţintă al proiectului de construcţie a podului, a arătat Gagov.

Bulgaria şi România şi-au exprimat disponibilitatea de a construi cât mai multe poduri pentru a lega regiunile sărace de pe cele două maluri ale Dunării, pentru atragerea investiţiilor, creşterea traficului şi susţinerea afacerilor locale, potrivit oficialului bulgar.
El a spus că Transproiect 2001, compania românească angajată să realizeze studiile de fezabilitate pentru viitorul pod, a redactat câte trei opţiuni de poduri pentru fiecare pereche de oraşe, cu excepţia Silistra-Călăraşi, pentru care sunt două opţiuni.

Consultantul a mai sugerat două opţiuni pentru construcţia unui tunel pe sub Dunăre, la Nikopol-Turnu Măgurele şi Oriahovo-Bechet. Totuşi, construcţia unui tunel este considerată prea costisitoare, întrucât ar mări preţul ţintă al proiectului cu 70 de milioane de euro.

Gagov a notat că pentru construcţia celui de-al treilea pod peste Dunăre se va solicita co-finanţare din partea Uniunii Europene, după stabilirea amplasamentului.

Potrivit unor informaţii neoficiale, podul Ruse-Giurgiu este traversat zilnic de 1.000 de TIR-uri, iar podul Vidin-Calafat de circa 500 de TIR-uri.

Sursa: MEDIAFAX.RO

 



4 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-06-2009
    Mesaje
    385

    Asa sa fie

  2. #2

    Data de inscriere
     02-10-2005
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    22009

    nu e rau mai ales pt noi craiovenii

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     23-10-2006
    Mesaje
    12

    Ori nu inteleg eu, ori este o greseala. Acum avem doua poduri. Nici nu l-am inceput pe al treilea si ne gandim deja la al patrulea. Interesant. La Novi Sad, de exemplu, sunt trei poduri peste Dunare si se construieste al patrulea, dar in mod real, chiar se lucreaza la el. Asta in conditiile in care au fost distruse in urma cu 15 ani. Cam multe planuri si prea putine realizari. Tipic pentru ultimii 25 de ani. Interesanta aia cu „regiunile sarace”. Mi-a placut.

  4. #4
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    1681

    Este bine cat mai multe

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.