Aşa va arăta Stadionul „Ion Oblemeco” (VIDEO-FOTO)

Aşa va arăta Stadionul „Ion Oblemeco” (VIDEO-FOTO)

2.258
44
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(7 voturi, media: 5,00)

Municipalitatea a prezentat, astăzi, macheta viitorului Stadion „Ion Oblemeco”, pentru care arhitecţii au avut ca sursă de inspiraţie sculptura Domnişoara Pogany a lui Constantin Brâncuşi. Cât despre termenul de execuţie, proiectantul a declarat că va fi gata – din momentul demarării lucrărilor de construcţie – în maximum 36 de luni. Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, a precizat că speră ca realizarea lui să înceapă anul viitor.

Conform Olguţei Vasilescu, noul complex pentru care municipalitatea caută finanţare europeană este „o adevărată bijuterie arhitectonică” şi va fi „cel mai frumos stadion din Europa”. „Suntem în etapa în care s-a terminat studiul de fezabilitate pentru proiectul de stadion, care va fi o adevărată bijuterie arhitectonică. Din punctul meu de vedere va fi cel mai frumos stadion din Europa. Rivalizează cu marile arene”, a spus Vasilescu.

Unul dintre arhitecţii proiectului a afirmat că în acest complex sportiv, care va cuprinde un stadion de 40.000 de locuri, precum şi un stadion de atletism cu o tribună de 5.000 de locuri, va fi integrată şi noua Sală Polivalentă. „Proiectul este de nivel european şi reprezintă o provocare profesională pentru noi. Este un stadion pe care o să se joace meciurile internaţionale UEFA, Champions League. Actualul stadion se află într-o stare de degradare, iar dorinţa noastră este de a obţine un stadion de 40 de mii de locuri, cu tribunele acoperite, un stadion care să aibă facilităţile necesare de la nivel internaţional, care să aibă expresia arhitecturală deosebită şi să devină o emblemă a Craiovei. Am cuprins în acest proiect, în afară de stadionul propriu-zis şi un stadion de atletism, o tribună de 5 mii de locuri. În acest complex va fi integrată Sala Polivalentă care a fost modernizată şi extinsă, iar între aceste elemente va exista un parc. Acesta este un proiect prin care rezultatul final va aduce dezvoltare pentru oraş”, a spus Eugen Boeru.

La rândul său, arhitectul Viorel Constantinescu a afirmat că sursa de inspiraţie pentru complexul sportiv a fost sculptura Domnişoara Pogany a lui Constantin Brâncuşi: „Sunt câteva elemente specifice care au constituit pentru noi o provocare: realizarea unei capacităţi de 40 de mii de locuri, realizarea unui volumetric care se adresează tradiţiei artistice româneşti înrădăcinate în această zonă – Domişoara Pogany a marelui Brâncuşi. De la această provocare am reuşit să ajungem pas cu pas la elemente concrete de funcţiune, ne-am documentat şi am respectat cu stricteţe normele şi normativele specifice în vigoare ale FRF şi FIFA. Suntem cu proiectul deja văzut de specialişti ai acestor instanţe de specialitate. În cadrul stadionului mare se regăseşte o serie întreagă de funcţiuni menite să rentabilizeze întreaga clădire”. Acesta a mai spus despre complexul sportiv că se va întinde pe 15 ha, iar dimensiunea stadionului este de 10 hectare. „Suprafaţa stadionului este de cca. 100 de mii de metri pătraţi, iar capacitatea va fi de 40 de mii de locuri. Despre valoarea bănească a investiţiei, acesta a precizat că va fi jumătate din valoarea stadionului de la Lia Manoliu”, a mai afirmat Constantinescu. După primele estimări, valoarea noului complex va fi de cel puţin 80 milioane de euro.

Referitor la echipa Craiovai, Olguţa Vasilescu a dat asigurări că anul acesta Craiova o să aibă din nou echipă şi nu una oarecare, ci „Universitatea Craiova”. Anul acesta va juca pe actualul Stadion „Ion Oblemenco”, însă până la finalul mandatului ei noul complex sportiv va fi gata, deşi este o investiţie de foarte mare anvergură şi durează.

„Important este să fie realizabil, pentru că până la finalizarea lui se pot schimba multe. Deocamdată, e bine că putem visa la acest stadion. (…) Dacă anul ăsta nu avem echipă, va fi o tragedie”, a afirmat Gabi Blondu, şeful Galeriei Universităţii Craiova, prezent la evenimentul de dezvelire a machetei, de la Primăria Craiova.



44 COMENTARII

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     11-11-2011
    Mesaje
    7

    bullshit

  2. #2
    Afacerist
    Data de inscriere
     18-04-2006
    Locatie
     Tara lu' Peshte
    Mesaje
    437

    Este gata in 360 de luni

    Comenzi ASOS, H&M in Romania, ZARA, P&B, Bershka, Massimo Dutti Spain id mess: comenziHM tel: 0767 167 333/nr rezerva 0728 035 045
  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     01-02-2013
    Mesaje
    45

    ) cand vreodata ?

  4. #4
    Hater
    Data de inscriere
     20-01-2006
    Locatie
     Miserupia
    Mesaje
    4420

    Sa faca ce e de facut in oras si sa lase stadioanele.

  5. #5
    Newcomer
    Data de inscriere
     07-05-2013
    Mesaje
    31

    stadion ne trebuie ca echipa avem !

  6. #6
    De-al casei
    Data de inscriere
     08-10-2005
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    493

    tara arde si noi facem stadioane, ca strazile le-am curatat, asfaltat, parcurile si locurile special amenajate de joaca ptr copii sunt la tot pasul, caini vagabonzi deloc nu mai vezi. pubele de gunoi sunt la tot pasul pe trotuare…nu mai vorbesc de drumurile nationale din judet in care nu gasesti o parcare cu o masa , 2 bancute si un tomberon ca in lumea civilizata. in schimb noi facem stadioane casino-uri, ca in rest sa ma scuzati dar avem un oras rau famat vizual, fizic si psihic , luat din toate colturile si privit de unde vreti voi (din Centru, Craiovita,Facai ,Aeroport sau Bariera). Parerea mea puneti infrastructura orasului la punct si curatenia pe strazi , nu aratati marul frumos dar gaunos

    ... just ... Think Different ...
  7. #7
    Der fliegende Holländer
    Data de inscriere
     17-11-2006
    Locatie
     Craiova, Romania
    Mesaje
    1650

    Ipotetic vorbind, dupa cei 332943 ani cat o sa dureze constructia, cat credeti ca va dura pana un retardat o sa vina si o sa scrie „M__e Mititelu” pe un perete?

    a€œReligion is regarded by the common people as true, by the wise as false, and by the rulers as useful.a€ -Seneca
  8. #8
    Ami
    De-al casei
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    273

    ))))))))))

    Citat Mesaj initiat de Deilucre
    Ipotetic vorbind, dupa cei 332943 ani cat o sa dureze constructia, cat credeti ca va dura pana un retardat o sa vina si o sa scrie „M__e Mititelu” pe un perete?
  9. #9
    Member
    Data de inscriere
     17-08-2010
    Mesaje
    236

    si o saa jucam finaca ligii campinolor..waw………….dar echipa avem,nu?volguto lasa vrajelile ca suntem satui,ne trebie oameni ca sa zica” AU INCEPUT LUCRARILE LA”……………!!nU CA VOR INCEPE PESTE 3 ANI…..ASTA ESTE DIFERENTA INTRE RO SI OCCIDENT,si noi inca mai credem aberatiile lor

  10. #10
    Oldtimer
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    1325

    strazile sunt beton,apucati va de constructia stadionului

  11. #11
    Newcomer
    Data de inscriere
     29-11-2006
    Locatie
     craiovita
    Mesaje
    32

    domnilor ! e o broblema ! cupola din macheta arata complet diferit de cea din plansele prezentate ! la macheta ( in imaginea a doua ) cupola in forma de „V” e urata, bloncoasa, capetele care in imagini apar despartite in partea de jos , la macheta aproape se unesc. iar varful „V” – ului este rotund si gros, fata de cel din imagini, mai ascutit si subtire. pana la urma care e adevarul? probabil nici unul, pe plansa e una, in macheta e alta iar constructia mai mult ca sigur nu va arata nici ca una nici ca alta (daca va fi realizata vreodata ). deci, cum va arata de fapt stadionul ?

  12. #12
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     29-01-2006
    Mesaje
    554

    totusi…mai pune cineva botu la kkturile astea? mai repede vin extraterestrii

  13. #13
    A%%
    Junior
    Data de inscriere
     07-03-2013
    Mesaje
    65

    Nici wc-uri publice facute de primarie nu exista in oras .
    Am auzit ca la acest stadion va fi atasat si un motor warp si ca, de fapt, va fi o nava intergalactica extraterestra, care va rapi 40 000 de olteni si-i va duce pe planeta Prazitron, unde oltenii vor munci ca sclavi pe uriase plantatii de praz .
    Sa nu va duceti pe stadion cand va fi gata !!!!

    E minciuna faza cu Pogany! UItati-va bine la cum arata, ca un extraterestru (ok, si ca Olguta, dar e coincidenta).

  14. #14
    0-day Member
    Data de inscriere
     09-04-2013
    Mesaje
    0

    Mda. Solomon cu fantanile, Olguta cu stadioanele. Cu orasul nimeni ?

  15. #15
    Maniac
    Data de inscriere
     15-05-2009
    Locatie
     A®n corazA³nu tAƒu ;x Sex:_______ de 2 ori pe zi
    Mesaje
    3700

    Voi vorbiti de strazi sa se curete si sa se modernizeze, ca si daca le face Primaria parca sunteti in stare sa le pastrati curate.
    Lasa sa se faca stadion calumea, echipa o sa avem, nu-i problema.

  16. #16
    Member
    Data de inscriere
     16-03-2007
    Mesaje
    138

    ce sa zic …nu-mi placea Aglaia acesta dar acum n-am decat sa zic Like Olguta!

    hai cu stadionul

  17. #17
    0-day Member
    Data de inscriere
     11-03-2013
    Mesaje
    4

    mi se-ndoaie de stadion, mai bine asfalteaza. si hai o data cu pasaju’, ca m-am saturat !

  18. #18
    Junior
    Data de inscriere
     22-02-2013
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    57

    Ar fi foarte bine daca so face vreo data

    Cand te opresti sa alergi dupa lucrurile gresite, le dai lucrurilor bune sansa de a te gasi
  19. #19
    Newcomer
    Data de inscriere
     02-04-2013
    Mesaje
    26

    se pare ca niciodata Romanul nu va fi multumit. vrea sa faca ceva frumos sariti in sus,nu face iar sariti in sus. fiecare lucru facut trebuie in acest orasi, sincer este pacat ca se face,nu meritati oameni buni. vreti o echipa de fotbal cu potential. va fi atunci cand vom avea un stadion,cand vor veni investitori de drag sa bage bani in craiova. dc nu sunteti multumiti niciodata,poate fi facut cu fonduri europene sau alti sponzori. haideti sa fim macar mandri ca se face ceva. Clujul,Ploestiul au facut asta…la noi nu se face,dc oare sa se faca suntem prosti? o intrebare…cum ati prefera sa mergeti la un meci…pe actualul sau viitorul stadion unde va fi mai confortabil si o siguranta mai mare. unde totul va fi monotoriza. sper doar ca o sa starpim prostia cu huligan si sa mergem la un spectacol cu copii si femeile.

  20. #20
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    33
    Citat Mesaj initiat de reliviu
    strazile sunt beton,apucati va de constructia stadionului

    Exact, eu stau la 200 m de stadion si n-am asfalt pe strada, dar deja nu-mi pasa, o sa am (eu sigur nu, poate copiii mei) stadion in forma de domnisoara Pogany. Exult de fericire!
    Am si o idee! In acel minunat complex sportiv, sa faca si parcare de carute (trec destule pe strada mea), si o pista de curse de câini, ca la englezi! La curse putem folosi maidanezii, aia pe care i-a adunat de pe strazi, de nu mai e niciunul! Am ochit vreo doi din haita blocului, destul de sprinteni, i-am vazut in actiune. As paria pe ei!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.