Asociația Evolve lansează proiectul “Stop abuzului de alcool”

Asociația Evolve lansează proiectul “Stop abuzului de alcool”

1.260
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craiova, 22 septembrie 2016 – Asociația Evolve în parteneriat cu Asociația Bloggerilor Olteni anunță lansarea proiectului “Stop abuzului de alcool”, câștigătorul din județul Dolj al programului de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, ediția 2016, dezvoltat de HEINEKEN în parteneriat cu Asociația CSR Nest. Pentru acest proiect, Asociația Evolve a primit un grant în valoare de 40.000 lei.

 

Proiectul își propune informarea, conștientizarea si sensibilizarea grupului țintă, reprezentat de 350 de elevi din 7 unități de învățământ din mediul rural și urban din județul Dolj, asupra problemelor provocate de abuzul de alcool precum si dezvoltarea de abilităților de viață sănătoasă necesare în adoptarea deciziilor corecte și responsabile în privința consumului de alcool.

 

Conform celor mai recente studii realizate de compania de cercetare de piață (INSE, GfK, Telefonul Copilului) în județul Dolj consumul de alcool este aproape dublu față de media pe țară, iar efectele abuzului de alcool sunt vizibile îndeosebi în mediul rural, având ca rezultat abuzuri asupra copiilor dar și asupra familiei și comunității.

 

Proiectul se va desfășura în 7 localități din județul Dolj – Craiova, Breasta, Bucovăț, Malu Mare, Sadova, Cerăt, Lipovu și va cuprinde activități derulate în școli privind impactul negativ al consumului de alcool în rândul minorilor. De asemenea, în cadrul proiectului va fi dezvoltată o aplicație de mobil ce va permite construirea unei hărți cu locațiile unde se vinde alcool minorilor. La acestea se va adăuga o campanie informativă (online și offline) prin care publicul va fi informat cu privire la riscurile consumului abuziv de alcool. În campania informativă vor fi implicate și personalități din domenii diverse care vor susține această cauză – bloggerul Cristian China-Birta cunoscut în mediul online drept Chinezu iar pe plan local sportivi, artiști și persoane care pot fi modele pentru tineri în diverse domenii.

 

Proiectul se va desfășura pe o perioadă de cinci luni și va avea în vedere și pregătirea unui grup de voluntari prin activitatile de tip peer to peer education (educatie intre egali) ce vor loc in luna octombrie cuprinzand prezentarea generală a proiectului, informații esențiale despre consumul de alcool în România, efectele consumului și metode de abordare a tinerilor cu accent pe metode nonformale.

 

Voluntarii instruiti vor desfășura ulterior activități de educație non-formală în școlile vizate de proiect astfel încât la serbările de Craciun elevii, profesorii și părinții sa fie martorii unor spectacole de teatru si a creațiilor artistice ale elevi prin care sa se evidențieze efectele nefaste ale abuzului de alcool.

 

„Consumul de alcool în rândul minorilor este o problemă gravă cu care se confruntă în special comunitățile din mediul rural din România. Prin proiectul <Stop abuzului de alcool> ne-am propus nu numai să tragem un semnal de alarmă privind gravitatea acestei probleme dar și să încercăm să educăm populația și agenții economici cu privire la riscurile și implicațiile negative pe care le implică atât consumul cât și comercializarea de alcool către minori”, spune Andrei Boiangiu, Președintele Asociației Evolve.

 

 

Contact:

Andrei Boiangiu, Președinte, Asociația Evolve, mobil: 0767.968.338 sau andrei_boiangiu@yahoo.com.

Daniel Botea, Președintele Asociației Bloggerilor Olteni, mobil: 0728.002.707 sau danielbotea2008@gmail.com.

 

 

###

Despre HEINEKEN pentru Comunități:

Programul HEINEKEN pentru Comunități face parte din Agenda de Sustenabilitate a HEINEKEN, ”Brewing a Better World”, și are ca obiectiv sprijinirea comunităților locale în care compania operează prin investiții în proiecte relevante pentru acestea. Prin programul de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, compania a investit la nivel național în perioada 2011-2015 peste 1,6 milioane RON în 33 de proiecte care au implicat peste 1.500 de voluntari și au avut mai mult de 440.000 de beneficiari totali (direcți și indirecți). Rolul Asociației CSR Nest în cadrul programului HEINEKEN pentru Comunități este de a asigura implementarea sa eficientă și de a coordona desfășurarea proiectelor câștigătoare din cele patru comunități locale, oferind suport și know-how pe toată durata de implementare a acestora. Pentru mai multe informații despre programul de responsabilitate socială HEINEKEN pentru Comunități, vizitați website-ul dedicat: www.heineken-pentru-comunitati.ro.

 

Despre Asociația Evolve:

Asociația Evolve este o organizație neguvernamentală înființată la începutul anului 2011 de către 3 foști sociologi. De-a lungul timpului asociația a implementat proiecte din diverse domenii: cercetare sociologică, cercetare de piață, de combatere a discriminării, de combatere a consumului de droguri, de promovare a valorilor locale și ale celor naționale, proiecte ecologice; au fost organizate în cei cca. 5 ani peste 60 de evenimente la care au participat peste 3000 de oameni din care mai mult de 50% au fost tineri. De asemenea, asociația a fost implicată activ în promovarea principiilor și valorilor europene privind cetățenia activă și apărarea drepturilor omului.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.