Automotive Sud Vest Oltenia, tot mai promovat in tara si peste...

Automotive Sud Vest Oltenia, tot mai promovat in tara si peste hotare

1.684
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Budapesta, Beograd, Plovdiv, Zajecar, Brasov, Bucuresti, Arad sunt doar cateva dintre orasele si regiunile unde cele 37 de companii din Polul de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia, institutii publice si organizati neguvernamentale au fost reprezentate in ultimele luni.

Actiunile de promovare fac parte din Proiectul ,,Actiuni de crestere a vizibilitatii si promovare a activitatii Polului de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia,, dezvoltat de companiile Mapamond si Evobrand, precum si de catre Agentia de Dezvoltare Regionala Sud-Vest Oltenia, ca entitate de management.

Scopul acestor actiuni este acela de cresterea competitivitatii in regiunea sud-vest, prin dezvoltarea unui pol Automotive cu un spectru larg de activitati atat in domeniul formarii profesionale, al competentelor inalt calificate necesare Companiei Ford si furnizorilor sai, cat si prin realizarea de noi investitii, transfer tehnologic si intensificarea colaborarii intre Universitatea din Craiova si firmele active in automotive pentru dezvoltarea de proiecte comune.

Prin activitatile desfasurate pe plan intern si extern au fost stabilite in ultima perioada o serie de contacte si colaborari cu clustere similare din Austria, Serbia, Grecia si Spania, in vederea desfasurarii unor proiecte comune pentru transfer de cunostinte, bune practici si schimburi de experienta.

Astazi, Automotive S-V Oltenia are in componenta sa un număr de 37 membri, producători de autoturisme si piese auto, firme de proiectare, firme de consultanță, institute de cercetare – dezvoltare, unități de învățământ, organizații non-guvernamentale, autorități publice – dintre care putem aminti: S.C. Ford Romania S.A. – producator de autoturisme; S.C. International Automotive Components Group S.R.L. – producator de interioare pentru autoturisme; S.C. Kirchhoff Automotive Romania – producator de subansamble pentru industria auto; S.C. Altur Slatina S.A. – producator de piese turnate din aluminiu; S.C. Novel Industrie SRL- producator de piese turnate din aluminiu; S.C. Popeci Utilaj Greu S.A. – producator de utilaje;
S.C. Indaeltrac S.R.L.– producator de sisteme electronice si electrotehnice de tractiune;
S.C. Nextrom Industrie S.R.L. – producator de masini si utilaje de utilizare generala;
S.C. SPIACT Craiova S.A. – productie industriala de aparataj centralizare si telecomanda pentru cai ferate.

In prezent, in cadrul Polului de Competitivitate Automotive Sud-Vest Oltenia se afla in plina implementare un pachet integrat de 7 proiecte, în cadrul Programului Operaţional Sectorial „Creşterea Competitivităţii Economice”, Operaţiunea 1.3.1 „Dezvoltarea structurilor de sprijin al afacerilor de interes naţional şi internaţional”, Domeniul Major de Intervenţie 1.3 – Dezvoltarea durabilă a antreprenoriatului, Axa Prioritară 1 – „Un sistem de producţie inovativ şi eco-eficient”. Proiectele aferente pachetului integrat se deruleaza pe o perioada de 21 de luni si au o valoare totala de aprox. 8,5 mil. EURO, valoarea ajutorului financiar nerambursabil fiind de aprox. 5,2 mil. EURO.

Automotive Sud-Vest Oltenia – cel mai important cluster din domeniu, a fost infiintat la 13 ianuarie 2012, prin semnarea unui Acord de parteneriat între: Agenţia pentru Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia, Universitatea din Craiova, Compania Ford şi Primaria Municipiului Craiova.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     16-04-2011
    Mesaje
    22

    Fraieri

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.