DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Mircea Guță, fost primar al municipiului Calafat, a primit, astăzi, o sentință de cinci ani și patru luni de închisoare, pentru comiterea infracțiunilor de abuz în serviciu și luare de mită. Hotărârea a fost dată de magistrații Tribunalul Dolj și poate fi atacată la Curtea de Apel. 

 

În sarcina lui Mircea Marinel Guță s-au reținut infracțiunile concurente de luare de mită şi abuz în serviciu, în formă continuată. Totodată, administratorul unor societăți comerciale, Constantin Coman, a fost acuzat de complicitate la abuz în serviciu în formă continuată, faptă pentru care a primit o condamnare de trei ani de închisoare. Ambii inculpați au fost obligați să achite întreg prejudiciul.

 

Procurorii au reținut că, în perioada 2008-2011, Guță Mircea Marinel, în calitate de primar al municipiului Calafat și ordonator principal de credite, „în mod repetat și în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, a dispus achiziționarea mai multor bunuri și materiale din fondurile autorității locale, prin procedura achiziției directe, de la firmele administrate de inculpatul Coman Constantin. Cu aceste ocazii, s-au încălcat dispozițiile OUG nr. 34/2006 (privind atribuirea contractelor de achiziție publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice și a contractelor de concesiune de servicii), deoarece livrarea s-a făcut pe produse finite, iar facturarea s-a realizat pe materiale brute sau componente”.

 

Bugetului local al Calafatului a fost prejudiciat, astfel, cu peste 400.000 de euro. Pe de altă parte, „la finele anului 2008, inculpatul Guță Mircea Marinel a pretins și primit de la inculpatul Coman Constantin un autoturism Chrysler, pentru a-și exercita puterea de decizie în interiorul Primăriei municipiului Calafat, în scopul derulării, cu încălcarea legislației privind achizițiile publice, a unor relații comerciale între instituția publică și societățile comerciale administrate de inculpatul Coman Constantin”, conform rechizitorului DNA.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.