Craiova: Ateliere de creație pentru ”Parada Mărțișoarelor”, ediția a VII-a

Craiova: Ateliere de creație pentru ”Parada Mărțișoarelor”, ediția a VII-a

1.666
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei Craiova, în colaborare cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, cu sprijinul Consiliului Judeţean Dolj, organizează expoziţia “Parada  Mărţişorelor”- ediţia a VII-a. Vernisajul expoziţiei şi festivitatea de premiere a mărţişoarelor vor avea loc în data de 9 martie, ora 11.00, la Muzeul Olteniei Craiova (clădirea nouă) din str. Madona Dudu nr. 14.

martisor (1)

Manifestarea îşi propune să iniţieze copiii în cultura tradiţională românească, în expresiile şi modelele ei, motiv pentru care participanţii vor beneficia de expuneri şi demonstraţii asupra subiectului, atât în cadrul atelierelor de creaţie, cât şi în expoziţia de bază a Secţiei de Etnografie a Muzeului Olteniei.

Astfel, în zilele de 23, 24, 25, 26, 27 februarie a.c., vor avea loc la Muzeul Olteniei, Secţia de Etnografie ”Casa Băniei” (str. Matei Basarab, nr. 16)  ateliere de creaţie, sub coordonarea specialiştilor instituţiei muzeale, ce se vor desfăşura pe două secţiuni:

–          pentru preşcolari, între orele 10.00-11.30;

–          pentru şcolari (clasele 0-IV) între orele 13.00-14.30.

Pentru o judicioasă gestionare a spaţiului de desfăşurare a evenimentului menţionat, recomandăm ca instituţiile de învăţământ, înscrise în concurs, să participe în cadrul atelierelor cu maxim 6 copiiMenţionăm că fiecare instituţie şcolară şi preşcolară, ce participă la atelierele de creaţie, trebuie să îşi procure materialele necesare confecţionării mărţişoarelor, funcţie de caracteristicile proiectelor alese. Unităţile şcolare, înscrise la eveniment, vor depune un panou cu maxim 25 de mărţişoare până în data de 06.03.2015, ora 16.00, la Muzeul Olteniei Craiova (clădirea nouă), str. Madona Dudu nr. 14.”, se arată într-un comunicat de presă al Muzeului Olteniei.

Un juriu format din artişti plastici, dintre care caricaturistul Gabriel Bratu, specialişti ai Muzeului Olteniei, va stabili câştigătorii, fiind premiat un singur mărţişor de la fiecare şcoală/grădiniţă participantă.

Precizări privind suportul de expunere:

Panourile trebuie să fie din zăpadă artificială, acoperite cu material textile sau de hârtie de culoare roşie. Dimensiunile panourilor vor fi 70 cm lungime, 50 cm lăţime.

Numele instituţiei de învăţământ şi localitatea vor fi scrise cu litere mari. Sub fiecare mărţişor va fi menţionat numele copilului şi vârsta, cu corp de literă 14 şi format Times New Roman. Fiecare panou trebuie să conţină maxim 25 mărţişoare.

Panourile care nu respectă condiţiile menţionate vor fi excluse din concurs.

            Înscrierile se vor realiza la numărul de telefon 0351/444030.
 



1 COMENTARIU

  1. #1
    Junior
    Data de inscriere
     23-02-2015
    Locatie
     Londra
    Mesaje
    71

    Felicitari pentru initiativa!!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.