Craiova mai pierde o echipă. Ce se va întâmpla cu voleiul feminin?

Craiova mai pierde o echipă. Ce se va întâmpla cu voleiul feminin?

950
5
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(6 voturi, media: 4,17)

Bănia nu mai are volei feminin. Conducerea Sport Club Municipal (SCM) Craiova a hotărât rezilierea contractelor jucătoarelor şi a antrenorului, întrucât nu au atins obiectivul, acela de a se clasa în primele şase echipe în ediţia de campionat 2012-2013. Astfel, din 10 martie 2013, Craiova nu mai are participantă şi va rata următoarea ediţie de Campionat la volei feminin.

Conducerea SCM Craiova şi-a argumentat decizia pe o clauză din contracte, aceea că „nerespectarea obligaţiilor de către una dintre părţi dă posibilitatea celeilalte părţi de a rezilia contractul”. „Constatând că obiectivul echipei de clasare pe unul din locurile 1 – 6 a fost compromise total” şi “pentru că echipa şi-a încheiat anul competiţional pe data de 02.03.2013 (…) conducerea SCM Craiova aduce la cunoştinţă notificările privind rezilierea contractului de prestări servicii”, se arată în Procesul-verbal încheiat de Club în data de 4 martie 2013.

Neîncadrarea în obiectiv este, fără îndoială, o nerespectare a obligaţiilor contractuale. Neîncadrarea în obiectiv – ocuparea unuia dintre locurile 1 – 6 a condus şi la finalizarea sezonului competiţional înainte de termenul estimat. Având în vedere acest aspect şi esenţa contractului civil, prestarea jocului de volei pe durata sezonului competiţional, se justifică o dată în plus decizia de reziliere a contractului”, se precizează şi în Notificarea privind rezilierea contractului de prestări servicii. “Rezilierea se va produce începând cu data de 10 martie 2013”, se mai arată în respectivul document.

Despre posibila desfiinţare a echipelor craiovene, care nu au rezultate, se mai zvonise în ultima perioadă. Există voci care spun că în cele din urmă în „grădina” SCM Craiova vor rămâne doar echipele de frunte, care, astfel, vor putea fi mai bine susţinute financiar. Dacă teoria se va aplica, iar în contractele celorlalte echipe este prevăzută aceeaşi clauză de obiectiv, atunci şi soarta echipelor de handbal şi baschet feminine este în pericol.



5 COMENTARII

  1. #1
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    821

    Mai mult ca sigur o sa ramanem doar cu echipele de basket si volei masculin ….

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    90

    Pai sa investeasca si in echipele de feminin, cel putin la handbal si volei unde exista potential.

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-01-2013
    Mesaje
    37

    Cine?

  4. #4
    Rocker
    Data de inscriere
     10-05-2010
    Locatie
     St. Mesmin
    Mesaje
    907

    Este foarte adevara, e greu sa se faca performanta in sport fara bani.
    Dar eu cred ca nu este imposibil.
    In sport, intodeauna, o echipa castiga si alta pierde.
    Pentru mine este de neinteles cum nerealizarea unor obiective pot duce la desfintarea unei echipe.
    Pot exista o gramada de alte modalitati de a penaliza o contraperformanta, dar prin acest mod de actiune se arata cu degetul numai spre echipa si staff-ul tehnic al echipei. Iar eu cred ca exista „buba” si in ceea ce priveste manageriatul si marketingul sportiv promovat de conducerea SCM. Ei platesc cu ceva neperformanta voleibalistelor? A facut cineva vreun calcul in care sa demonstreze ca primele sase echipe clasate au costat mai putin decat echipa craioveana?
    Cand se ia in calcul o astfel de decizie, cred eu, trebuie pus in balanta toate faptele, nu numai un articol dintr-un contract cadru.
    Imi pare rau sa spun, dar nu cred ca marea vina o poarta jucatoarele. Ma astept ca in anul competitional urmator sa evolueze la cele mai puternice echipe din campionat.

    "Nu A®nA£elegi un lucru pe deplin decA¢t dacAƒ poA£i sAƒ i-l explici bunicii." <Albert Einstein>
  5. #5
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     18-09-2008
    Locatie
     Orasul Leilor,Craiova
    Mesaje
    415

    Pacat de aceste echipe care demostreaza ca pot face performanta

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.