Craiova: Mii de călători care circulă cu RAT-ul, prinși fără bilet

Craiova: Mii de călători care circulă cu RAT-ul, prinși fără bilet

17.479
52
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Aproape trei sferturi dintre călătorii care au ales să circule cu mijloacele de transport în comun, din Craiova, și au fost controlați prin verificări inopinate, nu au avut bilete sau legitimații valabile de călătorie. Este vorba despre 4.031 de persoane, din cele 6.247 legitimate în perioada 1 ianuarie – 31 iulie 2016, prinse fără bilet. În total, amenzile aplicate pentru lipsa tichetelor ori a abonamentelor de călătorie s-au ridicat la 346.930 lei, potrivit reprezentanților Poliției Locale Craiova.

 

Verificările în mijloacele de transport în comun s-au făcut de echipe mixte formate din polițiști locali cu atribuții de ordine publică din cadrul Poliției Locale a Municipiului Craiova și funcționari cu atribuții de control legitimații de călătorie din cadrul RAT Craiova.

 

În urma acțiunilor tematice derulate în perioada mai-sus menționată, au fost legitimate 6.247 persoane, fiind aplicate 4.031 amenzi contravenționale persoanelor care au călătorit fără bilet sau abonament valabile sau alte documente de transport stabilite prin lege sau hotărâri ale Consiliului Local Craiova.

 

În plus, polițiștii locali au dat și 194 amenzi, în cuantum de 32.380 lei, pentru încălcarea unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. ”Sancțiunile contravenționale au fost aplicate persoanelor depistate fără legitimație valabilă în mijloacele de transport RAT Craiova care, la controlul efectuat de funcționarii RAT, au refuzat să achite valoarea suprataxei, așa cum a fost instituită prin Hotărârea Consiliului Local Craiova nr. 231/2010 privind aprobarea instituirii suprataxei, în cuantum de 30 lei, pentru contravenţiile săvârşite de persoanele fizice care călătoresc cu mijloacele de transport public local de persoane, efectuate prin curse regulate, fără titlu ori legitimaţie de călătorie valabile sau refuză să prezinte organelor de control titlul ori legitimaţia respectivă”, spune Octavian Mateescu, directorul Poliției Locale Craiova.

 

Acțiunile de control ale echipelor mixte se desfășoară zilnic, cu scopul prevenirii furturilor din buzunare, depistarea și sancționarea călătorilor care circulă fără bilet, dar și sancţionarea acelora care distrug sau murdăresc dotările din interiorul mijlocului de transport în comun sau tulbură liniştea călătorilor, mai arată conducerea Poliției Locale Craiova.



52 COMENTARII

  1. #1

    RAT,ar trebui sa prelungeasca Ruta 29,pana la Sanatoriu Leamna,in virtutea infiintarii Centrului Clinic de TBC,multidrug resistant!Ar avea numai de castigat!Cum era acum,cca 20 ani!

  2. #2

    Dupa ce ca sunt niste autobuze rablagite, nici aer nu pun, mori de căldură si tot felul de mirosuri, mai aveti pretentia sa dăm si bani???!! Păcat de oamenii in vârstă.. nu au încotro.. ma bucur ca am plecat din batjocura asta !

  3. #3
  4. #4

    Altceva mai stiu decit sa mearga cu controlorii de la rat sau sa dea amenzii celor in virsta care isi vind diferite produse din gradina de ce nu aplica legea pt toti ce datorie isi fac mergeti in parcul tineretului sa vedeti debandata care sa facut de ce nu se face control si in fata lunci a…..le este frica ce politisti sunt suna pe 112 sa vina jandarmii halal de oamenii care poarta uniforma statului si sunt platiti de la bugetul local

  5. #5

    Oamenii în vârstă au transport moca, iar mirosurile vin de la unii călători care din anumite motive nu folosesc apa si săpunul

  6. #6

    Asa este,dar daca ar pune puțin aer nu ar mirosi asa.. si daca au moca ce? Nu au plătit destul? Doar ziceam ca la multi le vine rau de la căldură.

  7. #7

    Va rog atasatii si fotografiile sau filmulete in care apar pirandele in leaganele pt copii sa le vada si directorul de la politia locala

  8. #8

    Merg fără bilet și vor autobuze noi și condiții… marș pe jos.

  9. #9

    Sărăcia își spune cuvântul!

  10. #10
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5865

    Bai ce naiba sa distruga ca de exemplu pe traseul 2, Piata Centrala -Cernele, deja autobuzele alea sunt distruse de soarta. Polueaza cat 100 de autoturisme la un loc si consuma 30 de litri de motorina la 100 km. In autobuzele alea ar trebui sa ma plateasca SObolanu SRL pe mine ca sa merg nu sa dau eu bani sa merg in ele. Sunt ruginite si peticite ca dracu si au aproape 40 de ani…
    In plus in mijloacele de transport ale lui SObolan Craiova SRL vara mori de cald si iarna mori de frig. De siguranta calatorilor si calatoriei nici nu mai vorbesc. Sunt gasti de hoti sau infractori pe cont solo care isi fac de cap de ani buni de zile fara sa fie destructurati.

    Tramvaiul 654 de ce p*** mea mai merge in halul ala de busit. Dupa ca ca este batut cu ciocanu si colantat de se vad gropile din el acum mai nou merge pe linia de tramvai si Busit Facut Varza pe lateral..

    Pai eu daca merg cu masina busita in halu’ ala mie imi ia Pulitia Romana certificatul de inmatriculare.. Tramvaiul ala care mai e pe deasupra si mijloc de transport in comun Pulitia din Craiova nu il vede/ l-a vazut??

    Ar trebui retras din circulatie jumatate din parcul auto al SObolanului Craiova…

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  11. #11

    Sa i-a amenda si soferul ca nu porneste clima!!!!!!

  12. #12
  13. #13

    Daca fiecare merge gratis, bineinteles ca nu vor avea conditii mai bune, mai au si pretentii….

  14. #14
  15. #15

    FOarte bine ai spus!!! Multi comentează mult si prost!!

  16. #16

    Pina la Mofleni nu mai sunt statii decit pina la ciuperca isi fac serviciul domnii controlori impreuna cu cei de la politia locala

  17. #17

    Merg pe jos datorită sărăciei,iar autobuzele noi le cumpără pe spinarea tuturor Craiovenilor! Si cu ffff multe comisioane.

  18. #18

    Sa arate hotarirea consiliului local ca au voie sa opreasca intre statii autobuzele si se sta cam 5-8 minute pt control in alte judete nu se face asa ceva mai ales in strainatate dintr-o statie se uca controlul si la urmatoarea se dau jos impreuna cu cei depistati pt sanctionare Dar sa nu uitam unde traim

  19. #19
  20. #20

    Autobuzele Solaris au aer conditionat.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.