Craiova-Severin și Craiova-Calafat, reabilitate pentru viteze mai mari de 100 km/h

Craiova-Severin și Craiova-Calafat, reabilitate pentru viteze mai mari de 100 km/h

2.147
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(4 voturi, media: 5,00)
Porțiunile de cale ferată dintre Craiova – Dr. Tr. Severin și Craiova-Calafat au fost prinse într-un program pentru contractarea de fonduri europene pe transporturi – “Connecting Europe Facility, alături de alte 12 proiecte mari. Fondurile sunt alocate, în principal, sub formă de granturi pentru proiecte care sunt dificil de implementat din cauza naturii lor transfrontaliere sau a perioadei foarte lungi de întoarcere a investiției, notează hotnews.ro.
cale_ferata
Unul dintre ele se referă la ”revizuirea studiului de cale ferată Craiova-Calafat, în lungime de 108 km, cu scopul de ”pregătire pentru reabilitarea liniei de cale ferată pentru viteze mai mari de peste 100 km/h şi 22,5 t/axă a acestei porţiuni de cale ferată, situată pe TEN-T core şi Coridorul East Med”, după cum se arată într-o informare a Ministerului Fondurilor Europene. Valoarea proiectului este de 500.000 de euro.
Celelălat proiect care se dorește implementat în Oltenia este pe elaborarea studiului de fezabilitate pentru secţiunea de cale ferată Craiova-Drobeta Turnu Severin-Caransebeş (230 km), cu obiectivul de reabilitare a liniei de cale ferată pentru viteze mai mari de peste 100 km/h şi 22,5 t/axă a acestei porţiuni de cale ferată, situată pe TEN-T core şi Coridorul East Med. Acest proiect se ridică la 1,5 milioane de euro.
Prin Programul “Connecting Europe Facility” sunt sprijinite proiectele de interes comun care vizează dezvoltarea și construcția unor infrastructuri și servicii noi sau modernizarea celor existente în sectoarele transporturilor, telecomunicațiilor ți energiei. Apelul de proiecte aferent sectorului de transport a fost deschis pe 11 septembrie 2014 și se închide astăzi, 3 martie 2015, după ce, inițial, termenul limită fusese 6 februarie 2015. ”În cadrul primului apel de proiecte, beneficiarii din România, inclusiv cei care s-au asociat cu organizații din alte state, au depus deja 14 propuneri de proiecte cu o valoare de aproximativ 1,2 miliarde de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.
  


3 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    181

    Doar studiul de fezabilitate 500.000 si 1.500.000 ? ) La studii de fezabilitate nu ne intrece nimeni Stie cineva cand expira sau daca a expirat ala pentru autostrada Craiova-Pitesti ?

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     30-06-2011
    Mesaje
    49

    unde oare o sa ajungem……….

  3. #3
    0-day Member
    Data de inscriere
     25-02-2015
    Mesaje
    7

    Mint de sting Oare cat de prosti cred lumea ? este adevarat ca pe multi ii prosteste din doua vorbe si trei miscari, dar mai sunt si altii mai dezghetati care nu mai pun botul de mult la vrajelile lor ieftine. Pe ruta Craiova- Strehaia sunt portiuni care si acum se depaseste suta de catre trenurile Inter Regio, chiar si in zona Triajului din Craiovita, numai eu cate am filmat acolo in viteza.
    Este adevarat ca sinele trebuie schimbate cu totul, dar nu sa ne vanda astia povesti. De la Strehaia pana la Caransebes/Lugoj este o singura linie, un tren este oprit pe o linie moarta dintr-o alta gara, sa poata trece celalalt. De la Balota pana spre Caranjebes prin muntii aia sunt numai curbe, nici daca ar fi linia noua, nu se poate merge cu 100 km/h.
    Cat despre Craiova Calafat, trebuie sa o electrifice daca vrea sa se mearga cu aproape 100 in unele locuri, dar asta nu o sa se intample niciodata. In rest povesti nemuritoare si minciuni ca in ultimii 25 de ani, povestile de adormit copiii o sa contiue si in viitor. Le merge pentru ca sunt destui prosti in tara asta ce pun botul, si sunt pacaliti din doua vorbe si 5 kg de cartofi

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.