Cu o legitimație falsă de CEZ, înșală doljenii că-i branșează la curent

Cu o legitimație falsă de CEZ, înșală doljenii că-i branșează la curent

1.687
7
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Craioveanul Răzvan Scafă a lucrat până în 2007 la compania CEZ, apoi a început să lucreze pe cont propriu. Și-a deschis legal o firmă care execută lucrări de branșare la energia electrică și a început să câștige sume frumoase de bani. Asta până a dat de gustul jocurilor de noroc, în speță a pokerului. În prezent, e acuzat de cel puțin două familii din Dolj că le-a înșelat cu aproape 20.000 de lei, angajându-se că le va face branșarea la rețeaua de energie electrică. 

 

835_2768Bărbatul, care o vreme a fost serios și a reușit să adune bani frumoși ca electrician pe cont propriu, a prins și gustul pokerului. Între timp a renunțat să-și mai ia autorizație pentru a lucra legal, și-a făcut acte false – buletin și legitimație de lucru – și a început să tragă ”țepe” celor care i-au solicitat servicii. „Nu ne-a dat de bănuit pentru că ne-a fost recomandat de polițistul din localitate. Ne-a dat facturi, ne-a dat chitanțe pentru suma de 10.500 de lei pe care i-am dat-o. Ne-a prezentat acte false”, a povestit Emilian Dincă (foto principală), din Țuglui. Bărbatul a mai spus că de 10 ani se chinuia să strângă banii ca să tragă energie electrică în curte.

 

La rândul ei, Violeta Porojan (foto interior), o femeie de 35 de ani din aceeași localitate, spune că anul trecut i-a dat de 10.000 de lei, dar nici până în prezent nu i-a făcut lucrarea. ”A venit și a tras câteva fire, dar după ce i-am dat banii totul s-a întors la 180 de grade, nu ne-a mai răspuns la telefon, iar adresa din buletin era falsă. Am aflat că a înșelat zeci de persoane. Am depus plângere la poliție, dar procurorii au clasat cazul din lipsă de probe“, a declarat femeia.

 

Au fost înregistrate trei dosare penale, ultimul pentru evaziune fiscală și înșelăciune. Polițiștii au dispus trimiterea în judecată, iar dosarul se află la Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj“, a declarat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

 

Potrivit reprezentanților CEZ România, Răzvan Scafa nu este angajat CEZ România și nu are o calitate oficială care să îl alăture grupului CEZ. ”Acesta a încetat orice formă de colaborare cu CEZ din luna august 2007. CEZ România se dezice vehement de orice practică nelegală a foștilor angajați“, a spus Roxana Mărgineanu, purtătorul de cuvânt din cadrul CEZ Oltenia.

 

Răzvan Scafă nu a vrut să-și exprime punctul de vedere legat de acuzațiile care i se aduc.



7 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     16-05-2008
    Mesaje
    45

    gas chamber?)

  2. #2
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4222

    Parca vad ca ne baga CEZ pe gat si noua contoare inteligente cum a bagat enelu’.. ca sa ne spioneze mai bine si sa ne iradieze fiindca sunt contoare multi point….

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  3. #3
    Member
    Data de inscriere
     18-02-2010
    Locatie
     Bals
    Mesaje
    226

    Ce oameni…

  4. #4
    Junior
    Data de inscriere
     29-03-2010
    Mesaje
    80

    deja monteaza la ele marele CEZ!..la contoare…..extrem de inteligente……….extrem de favorabile……….cu siguranta lor! ….aferim!

  5. #5
    @#I
    Oldtimer
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1049
    Citat Mesaj initiat de koss_x_treeme
    Parca vad ca ne baga CEZ pe gat si noua contoare inteligente cum a bagat enelu’.. ca sa ne spioneze mai bine si sa ne iradieze fiindca sunt contoare multi point….

    Nu știu…Se fură mult și acum, cu estimarea aia, pt că cei mai mulți plătesc fără să-și citească consumul real și plătesc și cu milionul în plus.Că așa merge, mereu în avans cu plata, fiind vorba de sume uriașe, îți dai seama.
    Eu am început să plătesc numai pe autocitire.
    Când mi-au schimbat contoarul n-am plătit vreo două luni, atât de bine îmi ”estimau”. îți dai seama ce ”estimare” făceau și …mai fac încă! Îmi bagă cam 500 000 sau mai mult pe trimestru, dar eu citesc și dau consumul real.
    Cu astea inteligente înțeleg că nu va mai fi sistemul cu estimarea, cu că se va plăti la fix, că se transmit datele reale și că după asta se va face factura.
    În rest..sigur…va fi din ce în ce mai rău cu prețul, cu energia verde, TVA și alte șmecherii. Eu tot sper că vor apărea sisteme individuale pentru producerea de energie, avantajoase pentru consumator și care să te facă independent .

  6. #6
    Maniac
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    4224

    Daca traia Tesla sa-si duca la indeplinire proiectele probabil ca aveam energie FREE acum sau cel putin la pret derizoriu..

    Alte variante ar fi celulele solare. Un metru patrat de celule produce 250-300w Vreo 3 metri patrati de celule ar produce 1Kw si ceva pe ora.. consum arhisuficient pe timp de zi..

    Oricum noi in Romania avem resurse de energie iar energia electrica costa mai mult ca in Italia.. Frumos asa..

    V.M.P.T.I.I.I.2015 !!
  7. #7

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.