Craiova, gazda unei etape naționale de Bridge

Craiova, gazda unei etape naționale de Bridge

1.003
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,50)

La sfârșitul lunii martie, Craiova va găzdui o etapă din concursul național de Bridge – un joc de cărți cu circuit închis.

Aproximativ două sute de jucători de Bridge din cinci țări: România, Bulgaria, Grecia, Ungaria sau Turcia, sunt așteptați în Bănie, în ultimul sfârșit de săptămână al lunii martie, cu ocazia unei etape din concursul național de bridge.

Bridge este un joc de cărți ce provine din mai vechiul whist. Se joacă cu un pachet întreg de 52 de cărți împărțite egal între patru jucători (13 la fiecare) alcătuind astfel două perechi adverse numite axe (nord sud şi est vest, după poziţiile ocupate la masă). Jucătorii aflați faţă in faţă constituie o pereche. Jocul are două părți: prima în care se licitează, în care perechile, printr-un limbaj specific, își descriu structura “mâinii” sau cărțile de care dispun, pentru a realiza un anumit contract (să ducă un număr de levate) și a doua parte în care se desfășoară jocul propriu-zis, adică jocul de levată, în care perechea câştigătoare a licitaţiei încearcă să-și realizeze contractul, iar „flancul” (oponenţii) încearcă să-l împiedice. Contractul poate fi jucat in una dintre cele cinci variante: trefla, caro, cupa, pica, sau fara atu.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.