Delegaţie a Băncii Mondiale, interesată de proiectele Consiliului Judeţean Dolj

Delegaţie a Băncii Mondiale, interesată de proiectele Consiliului Judeţean Dolj

1.636
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cristinel Iovan a declarat, miercuri după-amiază, după o întâlnire cu o delegație a Băncii Mondiale, că oficialii BM au fost interesați de implementarea proiectelor pe care CJ le-a dus la bun sfârșit în cadrul unor programe cu finanțare europeană.

Totodată, vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cristinel Iovan a mai spus că reprezentanții BM au felicitat conducerea CJ pentru implementarea proiectelor europene fără ca instituției să îi fie aplicate corecții financiare din partea forurilor de specialitate.
„Astăzi, la sediul Consiliului Județean Dolj a avut loc o întâlnire cu delegația Băncii Mondiale, care a dorit să analizeze câteva aspecte legate de județul Dolj și, în special, de modul în care acest județ a reușit să acceseze fonduri europene în cadrul Programului Operațional Regional. Au fost interesați și de două proiecte europene finanțate în cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, respectiv masterplanul pe deșeuri și masterplanul de alimentare cu apă și canalizare.

Trebuie spus de la început că delegații Băncii Mondiale au apreciat că, în cadrul programelor finanțate din fonduri europene, nu s-a aplicat nicio corecție financiară pentru Consiliul Județean Dolj. Chiar am primit o întrebare din partea dumnealor care erau curioși cum am reușit. Le-am răspus că buna pregătire a oamenilor pe care îi avem în coordonare a făcut posibilă implementarea acestor proiecte fără corecții financiare.
Am prezentat delegației proiectele care au fost realizate prin POR și vorbim de un număr de opt proiecte în valoare de 77 milioane euro, sumă care a fost atrasă în Dolj, în ultimii ani. De asemenea, am arătat că șase dintre aceste proiecte sunt deja finalizate, iar celelalte două vor fi finalizate cel mai probabil în acest an.
O altă componentă importantă pe care am prezentat-o delegației se referă la programul de cooperare transfrontalieră între România și Bulgaria prin intermediul căruia am reușit să finanțăm proiecte în special în domeniul infrastructurii.
În cadrul acestei întâlniri am evidențiat și relația deosebită pe care Consiliul Județean Dolj o are cu Agenția de Dezvoltare Regională Sud-Vest Oltenia și cu doamna director Marilena Bogheanu. Această colaborare cu ADR Oltenia stă la baza finanțării acestor proiecte pe care le-am atras în Dolj.
Un interes deosebit l-a acordat delegația Băncii Mondiale și viitorului program financiar al UE 2014-2020. Este important ca încă de pe acum să ne gândim la proiecte de interes regional ce pot fi finanțate în perioada următoare.
Există premise importante pentru dezvoltarea economică a județului Dolj, mai ales în contextul deschiderii Podului Calafat-Vidin, a apariției unor noi curse aeriene pe Aeroportul Craiova, dar și în perspectiva realizării unei autostrăzi între Craiova și Pitești, prinsă, așa cum se știe, în primele zece priorități ale Guvernului României”, a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Dolj Cristinel Iovan.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.