Dolj: Casele în construcţie, vulnerabile în faţa hoţilor. Poliţia a demarat o...

Dolj: Casele în construcţie, vulnerabile în faţa hoţilor. Poliţia a demarat o campanie de conştientizare a populaţiei

487
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Dolj a lansat, astăzi, la nivelul judeţului Dolj campania de prevenire „Nu-ţi scăpa casa din ochi”, care se derulează la nivel naţional pe o perioadă de trei luni, din mai până în iulie. Obiectivul principal al campaniei este diminuarea numărului furturilor din locuinţe, cu precădere a acelora din mediul urban. Pentru conştientizarea cetăţenilor, reprezentanţii IPJ Dolj au împărţit materiale informative şi au stat de vorbă cu craioveii.

„Este vorba, în primul rând, de asigurarea căilor de acces cu încuietori şi cu uşi de bună calitate, locuinţele care se află la parter şi etajul I al blocurilor trebuie să fie neapărat asigurate cu grilaje metalice. De asemenea, fiecare dintre noi este obligatoriu să-şi verifice – atunci când pleacă de acasă sau seara înainte de culcare – toate geamurile apartamentelor, pentru ca acestea să fie închise”, a explicat Adrian Căpraru, purtător de cuvânt al IPJ Dolj.

Acesta mai spune că de cele mai multe ori în judeţul nostru, furturile din locuinţe se comit din cauza neglijenţelor locatarilor: fie uită ferestrele deschise sau lasă uşile de la balcon şi geamul de la baie descuiate, pentru că bănuiesc că nimeni nu poate să pătrundă prin ele.

Potrivit reprezentantului Poliţiei, în Dolj, furturile din locuinţe sunt în scădere, pe primele trei luni fiind înregistrate cu 5% mai puţine evenimente de acest gen faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Momentan ne concentrăm în special pe locuinţele aflate în construcţie în zonele limitrofe Craiovei şi a altor oraşe şi municipii din judeţ. Acestea sunt cel mai vizate de hoţi, pentru că proprietarii nu locuiesc acolo şi lasă nesupravegheate unelte mecanice sau alte dispozitive folosite în construcţii, care rămân astfel la îndemâna hoţilor. Totodată, poliţiştii de la posturile locale de Poliţie au primit dispoziţie să identifice locuinţele izolate în care locuiesc persoane vârstnice, întrucât sunt vulnerabile”, mai spune Adrian Căpraru.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.