Fonduri europene de aproape 180 de milioane de euro pentru Dolj și...

Fonduri europene de aproape 180 de milioane de euro pentru Dolj și Vratsa

787
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Dolj și Vratsa parteneri pentru dezvoltarea zonei pe fonduri europene. Autoritățile din cele două regiuni au contractat 179 de proiecte prin “Programul de Cooperare Transfrontalieră România-Bulgaria 2007-2013”.

Protecția mediului, facilități pentru agenții economici și reabilitarea drumurilor au fost printre cele mai importante domenii pentru care autoritățile române și bulgare au cerut și obținut fonduri. “ Am reușit să reabilităm și să contruim 176 km de drum, inclusiv lucrări conexe: trotuare, locuri de marcare, poduri, podețe, sisteme de drenare a apelor, elemente adiacente , am implementat trei proiecte prin care s-au realizat sisteme comune de management pentru protecția mediului, am realizat un sistem comun de avertizare timpurie la producerea unor hazarde marine cu risc pentru populație, precum și un proiect de avertizare timpurie în caz de cutremur”, a declarat Nicoleta Mincu, director Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontalieră Călărași pentru granița România-Bulgaria. Sunt doar câteva dintre proiectele pe care autoritățile din cele două regiuni le-au implementat. Valoarea autorizată de Uniunea Europeană este de 177 de milioane de euro, iar până la sfârșitul anului cererile de rambursare vor ajunge la 79% din întreaga sumă.

Proiectele pentru dezvltarea celor două zone nu se opresc însă aici. “Am depus multe proiecte împreună pe colaborare transfrontalieră și credem că în contiunare vom întări această colaborare și vom putea lua și mai mulți bani”, a declarat Ion Prioteasa, președintele Consiliului Județean Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4413

    sistemele de avertizare sunt ok pt populatie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.