(foto/video)Revoltă la Valea Stanciului. Zeci de fermieri au rămas fără bani pentru...

(foto/video)Revoltă la Valea Stanciului. Zeci de fermieri au rămas fără bani pentru culturile calamitate

3.752
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 3,00)

Scandal la primăria Valea Stanciului. Fermierii din comună au dat buzna peste primar, supărați că nu i-a anunțat că pot primi despăgubiri pentru terenurile calamitate. Oamenii spun că nu au fost înștiințați la timp că trebuie să depună cereri la APIA, iar acum au rămas fără bani de culturile de anul viitor. “Nu ne-a spus nimeni că putem primi bani pentru culturile făcute praf. N-am salvat nimic. Am muncit degeaba, iar anul viitor nu știu ce o să ne facem. Dacă ne spunea că ne dă APIA bani era alta situația”, a spus unul dintre zecile de fermieri strânși la primărie.

Toți sunt în aceeași situație. De aceea au mers la primărie să ceară explicații. N-au putut să stea de vorbă cu primarul, pentru că edilul a dat bir cu fugiții. Minute în șir oamenii și-au strigat oful in fața primăriei. “Am 83 de ani și anul acesta n-am scos nimic. 80 la sută din cultură a fost făcută praf. Dacă știam că pot să primesc despăgubiri eram salvat pentru la anul. Așa din bruma mea de pensie nu știu cum o să mă descurc”, a povestit Alexandru Trincu.

Cererile pentru primirea banilor pentru culturile calamitate trebuiau depuse până la sfârșitul lunii octombrie. Agricultorii din valea Stanciului se gândesc acum să dea primăria in judecată pentru că nu i-a înștiințat. Am încercat sa-l contactăm pe primarul Ovidiu Gângioveanu, însă acesta nu a răspuns la telefon.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.