Iarna aceasta călătorește, experimentează, schimbă cu Global Citizen

Iarna aceasta călătorește, experimentează, schimbă cu Global Citizen

945
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

 AIESEC Craiova lansează programul Global Citizen care se va desfășura între 20 și 31 octombrie.

Global Citizen este un program prin care organizația promovează stagiile internaționale de voluntariat ce se adresează atât studenților, cât și proaspăt absolvenților. Aceștia au oportunitatea ca timp de 6 săptămâni să desfașoare activitați în cadrul unui proiect organizat de membri AIESEC dintr-o altă țară, având ca beneficiu mediul internațional în care acestea se derulează. Câteva din țările în care doritorii de o experiență inedită pot pleca sunt: Polonia, Grecia, Cehia, Italia si Egipt. Majoritatea proiectelor pe care pot aplica sunt cele bazate pe multiculturalitate si educație, dar există si câteva proiecte care au în cadrul lor activități ce implică antreprenoriatul. În timpul stagiului, participanții vor avea cazarea și o masă pe zi asigurate, însă, în funcție de țara aleasă si de proiectul pe care îl vor desfășura, se pot oferi si alte facilități.

Mihaela Moraru, studentă la Facultatea de Geografie Craiova, anul III, a petrecut vacanța de iarnă a anului 2013 în Gdansk, Polonia:

„În iarna anului 2013 am plecat în Polonia printr-un stagiu de voluntariat oferit de Global Citizen – Craiova. Am fost voluntar pe două proiecte prin care promovam România unor liceeni și elevilor din ciclul primar.

Ce am învățat din această experiență?

Mi-am îmbunătățit limba engleză, am învățat cum să îmi structurez o prezentare, cum să vorbesc, să mă comport și cum să întreprind activități interactive cu copii și adolescenți. Am ieșit din zona mea de confort, am conviețuit cu peste 20 de internaționali și am învățat să lucrez și să comunic cu oameni total diferiți de mine care erau din 4 țări diferite ( Nouă Zeelandă, Mexic, Japonia și China), care aveau altă mentalitate, o altă cultură și cu un mod de lucru diferit.”

În prezent sunt plecați 4 studenți prin acest program. Țările pentru care au optat sun Cehia și Polonia. Cei interesați se pot înscrie atât on-line pe www.aiesec-craiova.org, cât si offline, completând un formular de înscriere pe care îl pot găsi la stand-ul din Universitate, unde o să fie prezentă echipa de recrutare între orele 12:00 – 16:00, până pe 31 octombrie.

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.