O nouă întâlnire în cadrul proiectului „Contribuții românești la patrimoniul cultural” (P)

O nouă întâlnire în cadrul proiectului „Contribuții românești la patrimoniul cultural” (P)

397
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

 

Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC) organizează astăzi, 14 octombrie 2014, o nouă întâlnire tematică în cadrul proiectului „Contribuții românești la patrimoniul cultural”, proiect realizat cu sprijinul Consiliului Județean Dolj. De această dată, tema principală de dezbatere va fi contribuția românească la spiritualitatea universală. Printre subiectele ce urmează a fi atinse se numără contribuția majoră a lui Mircea Eliade la studiul istoriei religiilor, dar și valoarea spirituală și arhitecturală a mănăstirilor românești și a bisericilor de lemn întâlnite inclusiv în zona Olteniei (în particular, în județul Gorj).

Organizatorii așteaptă cu nerăbdarea întâlnirea cu studenții și tinerii craioveni, fiind încrezători că temele pregătite vor suscita interesul acestora: „Considerăm că spațiul cultural românesc și-a adus importante contribuții la spiritualitatea universală, iar aceste contribuții trebuie descoperite și făcute cunoscute în primul rând nouă, românilor. Ne bucurăm că la această întâlnire vor participa și studenți teologi, în virtutea bunelor relații pe care asociația noastră le-a dezvoltat cu Asociația Studenților Facultății de Teologie din Craiova. Suntem convinși că dezbaterile vor fi extrem de interesante și vor constitui, totodată, un punct de plecare pentru viitoare proiecte și colaborări”, a declarat Ionuț Ene, managerul proiectului și președintele ASFSSC.

Întâlnirea se va desfășura în căminul studențesc nr. 2, din campusul „Agronomie” al Universității din Craiova, cu începere de la orele 18:00, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile.

 

Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Consiliului Județean Dolj și nu implică nicio responsabilitate din partea acestuia.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.