Pacienţi ai Spitalului de Urgenţă din Craiova, operaţi de medici voluntari din...

Pacienţi ai Spitalului de Urgenţă din Craiova, operaţi de medici voluntari din California

1.537
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O echipă de medici voluntari din California, Statele Unite, colaboratori ai ONG-ului “Women for World Health”, a sosit sâmbătă, 18 mai, în Bănie. Aceştia vor realiza la Spitalul Judeţean din Craiova intervenţii chirurgicale pentru pacienţii care au nevoie de operaţii de chirurgie facială, chirurgie plastică şi reparatorie. Misiunea medicală se va desfăşura până duminică, 26 mai. Americanilor nu le sunt străine aceste acţiuni, întrucât au circulat pe toate continentele pentru a ajuta diverşi copii cu probleme de chirurgie plastică.

Medicii voluntari din SUA au sosit la noi prin intermediul unei organizaţii caritabile, denumită «Women for World Health». Ei se ocupă de acţiuni caritabile în toată lumea, ajungând pe toate continentele pentru a-i ajuta pe copiii cu probleme de chirurgie plastică. Astăzi (n.r. – duminică, 19 mai)  vor consulta toate cazurile pe care ei le-au selectat din baza de date întocmită şi le vor acorda consultaţii, pentru a vedea exact ce probleme au copiii respectivi. Urmează ca în zilele următoare să înceapă şi intervenţiile chirurgicale şi eventual să mai acorde, în timpul rămas, consultaţii pentru cazurile ce nu au fost selectate. Baza noastră de date a cuprins 300 de cazuri, iar din acestea au fost selectate aproximativ 50 pentru operaţii, având în vedere şi timpul limitat pe care îl au la dispoziţie.

 Dr. Andrei Zavate, medic primar în chirurgie pediatrică

Majoritatea cazurilor ce necesită o intervenţie chirurgicală sunt malformaţii la nivelul feţei, despicături de buze, dar şi cicatrici şi malformaţii la nivelul membrelor şi degetelor.

4.000 de intervenţii chirurgicale realizate de medicii americani în întreaga lume

Această colaborare reprezintă un schimb de experinţă atât pentru medicii craioveni, cât şi pentru cei americani.

Americanii au fost surprinşi în mod plăcut de spitalul nostru, care practic e cel mai mare din ţară, cu cele mai multe etaje. Voluntarii din SUA au circulat pe tot globul. Din câte am înţeles, această organizaţie are la activ un număr de peste 4.000 de intervenţii chirurgicale. Delegaţia trimisă la Craiova cuprinde 23 de persoane, dintre care doi medici chirurgi din SUA, medici pediatri, anestezişti şi oameni care să se ocupe de toată logistica acestei acţiuni.
Dr. Andrei Zavate, medic primar în chirurgie pediatrică

Mai mult de atât, una dintre  persoanele ce coordonează organizaţia “Women for World Health”, Beth Kuhnlein, a declarat că este o oportunitate pentru echipa sa de a colabora cu Spitalul Judeţean din Craiova.

Am realizat că este o posibilitate foarte bună pe care noi o avem de a veni în România, respectiv în Craiova. Vrem să-i ajutăm pe copiii de aici, ce suferă de malformaţii. Am ajuns ieri-noapte (n.r. – sâmbătă, 18 mai), dar ne-au impresionat clădirile din oraş. Sunt foarte frumoase, iar oamenii sunt drăguţi. Dorim să rezolvăm cât mai multe cazuri în această săptămână.
Beth Kuhnlein, coordonator «Women for World Health»

O româncă, voluntară în echipa americanilor

Nu numai persoane de origine americană fac parte din echipa sosită în Cetatea Banilor. O româncă stabilită de la o vârstă fragedă în Statele Unite, ce doreşte să aibă o activitate cât mai complexă ca medic anestezist, i-a însoţit pe americani în ţara sa natală, pentru a contribui la această misiune caritabilă.

Am emigrat în SUA când aveam 13 ani şi de atunci locuiesc acolo, împreună cu familia mea. Sunt în practică pentru anestezie şi am venit cu acest grup, ce realizează multe misiuni în toată lumea. Ultima dată am fost în România în anul 2009. Nu ştiu dacă m-aş întoarce să profesez aici, dar vreau să fac multe misiuni caritabile pentru români. Echipa este foarte experimentată. Au lucrat foarte mult, mai ales în America de Sud, Africa şi Asia. Mă bucur că fac acest lucru şi nu pot descrie sentimentul care mă încearcă acum.
Silvia Nicolae, doctor anestezist

Cei mai nerăbdători şi, în acelaşi timp, emoţionaţi sunt părinţii copiilor ce vor fi operaţi

Sunt tare fericit că fiica mea va putea în sfârşit să scape de cicatricele de pe faţă. Este foarte complexată din acest motiv, pentru că la şcoală ceilalţi copii sunt răutăcioşi, iar ea vine mereu plângând şi spune că vrea să arate la fel ca restul colegilor ei. Medicii americani merită toată stima pentru ceea ce fac pentru copiii noştri.
Vasile D.

Fiica mea are 6 ani şi s-a născut cu o malformaţie gravă, numită buză de iepure. A fost cumplit pentru noi în aceşti ani să o vedem aşa şi să nu o putem ajuta. Sunt optimistă, sunt convinsă că domnii doctori vor face o treabă bună, iar fetiţa mea va deveni astfel un copil sănătos.
Ana G.

Pe lângă faptul că atât medicii români, cât şi cei americani au posibilitatea de a face schimb de experienţă, cea mai mare realizare a ambelor părţi constă în recuperarea şi vindecarea micuţilor pacienţi.

Sursa: www.editie.ro



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.