Prima întâlnire tematică în cadrul proiectului „Contribuții românești la patrimoniul cultural” (P)

Prima întâlnire tematică în cadrul proiectului „Contribuții românești la patrimoniul cultural” (P)

371
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

             Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC) organizează astăzi, 10 octombrie 2014, o primă întâlnire tematică în cadrul proiectului „Contribuții românești la patrimoniul cultural”, proiectul realizat cu sprijinul Consiliului Județean Dolj. Întâlnirea va avea drept temă centrală de dezbatere specificul cultural românesc în context universal. Organizatorii au pregătit o prezentare a principalelor repere ale culturii românești, indicând, totodată, și direcțiile pe care aceste repere s-au propagat la nivel universal. În cadrul întâlnirii, participanții vor fi provocați să descopere și să evidențieze acele elemente ale patrimoniului cultural universal care poartă amprenta inconfundabilă a culturii românești.

Reprezentanții ASFSSC se așteaptă la o implicare activă a participanților în dezbatere: „Am încercat să concepem o prezentare cât mai atractivă, care să îi determine pe participanți să-și pună întrebări și să le lanseze către ceilalți, dar să-i și provoace să caute specificul cultural românesc în tot ceea ce cunosc despre patrimoniul cultural universal. Sperăm ca, în acest fel, să aducem o contribuție la afirmarea și promovarea caracterului deschis și universal al culturii românești și a importanței realizărilor culturale românești în planul istoriei europene și mondiale”, a declarat Corina Petria, asistent manager în cadrul echipei de implementare a proiectului.

Întâlnirea se va desfășura în căminul studențesc nr. 2, din campusul „Agronomie” al Universității din Craiova, cu începere de la orele 18:00, intrarea fiind liberă în limita locurilor disponibile.

 

Conținutul acestui proiect nu reflectă neapărat poziția Consiliului Județean Dolj și nu implică nicio responsabilitate din partea acestuia.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.