Primăria Craiova s-a înscris în programul de eficientizare energetică a clădirilor publice

Primăria Craiova s-a înscris în programul de eficientizare energetică a clădirilor publice

1.014
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Primarul Municipiului Craiova, Lia Olguţa Vasilescu, a participat astăzi la Bucureşti, la o întâlnire privind eficienţa energetică în clădirile publice, întâlnire organizată de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

Cu această ocazie, organizatorul a lansat un program de asistenţă tehnică ce vizează sprijinirea investiţiilor în eficienţa energetică. De asemenea, programul îşi propune să finanţeze renovarea clădirilor publice prin utilizarea resurselor din sectorul privat. Autoritatea publică selectează astfel o firmă privată pentru a efectua investiţii eficiente energetic, investiţii care sunt apoi recuperate din economiile de energie. După recuperarea investiţiei, clientul primeşte drepturi depline asupra investiţiei şi a economiilor de energie. În luna iulie vor fi selectate 5 administraţii locale care vor beneficia de acest proiect, iar Craiova s-a înscris deja în cursa pentru a fi unul dintre beneficiari.

Proiectul demarat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare se înscrie pe linia de proiecte demarate de Primăria Municipiului Craiova, de eficienţă energentică şi creşterea gradului de confort prin îmbunatăţirea calităţii vieţii.




Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.