Povestea agricultorilor din Dăbuleni, pe prima pagină a revistei National Geographic

Povestea agricultorilor din Dăbuleni, pe prima pagină a revistei National Geographic

23.101
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

”Dăbuleni, România. Bucate din nisip”, este titlul principal de pe coperta revistei ”National Geographic”, ediția de august 2016. Reporterii publicației au mers în ”patria lubenițelor” și au aflat cum reușesc oamenii din Dăbuleni să mențină vie o grădină productivă într-un deșert de nisip.

 

“Ia lubenițaaa! Oamenii din Dăbuleni mențin vie o grădină productivă într-un deșert de nisip”, este principalul titlu din sumarul revistei National Geographic de august 2016, nr. 160.

 

Ținând cu dinții de vechile sisteme de irigații și apoi săpând puțuri individuale ca să-și ude recoltele, țăranii din Dăbuleni au păstrat grădinile verzi și satul prosper, deși se află într-o zonă aridă și pe soluri nisipoase”, este descrierea, pe scurt, a reportajului. Textul este semnat de Oana Ivan, iar fotografiile au fost realizate de Adrian Cîtu.

 

Din sumar mai fac parte:

Revoluția AND. Cercetătorii au acum unelte noi cu care să modifice ADN-ul organismelor vii. Oare e bine să le folosească?

Știință contra țânțari. Țânțarii răspândesc cele mai periculoase boli din lume, dar încă nu știm cum să-i oprim.

Panda resălbăticiți. Chinezii știu cum să reproducă panda-uriași. Dar eliberarea lor înseamnă să protejeze nu doar urșii, ci și habitatul.

Rechinul epavelor. Cândva spaima mărilor, rechinii-oceanici-cu-înotătoare-albe au dispărut aproape complet.

Jurnal de fotograf: Valoarea netă. Un artist face portrete științifice ale păsărilor.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.