SC Termo Craiova SRL, preluată de Complexul Energetic Oltenia cu tot cu...

SC Termo Craiova SRL, preluată de Complexul Energetic Oltenia cu tot cu datorii

1.229
3
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

SC Termo Craiova SRL va fuziona, prin absorbţie, cu Complexul Energetic Oltenia (CE Oltenia), au anunţat, astăzi, primarul Craiovei şi conducerea CE Oltenia. Astfel, toate datoriile SC Termo Craiova către unitatea din urmă, de circa 2.100 miliarde de lei vechi, vor fi şterse, dar nu şi cele ale Asociaţiilor de proprietari către SC Termo. Potrivit conducerii CE Oltenia, toţi angajaţii SC Termo Craiova SRL vor fi preluaţi de CE Oltenia. Contractele asociaţiilor de locatari se vor încheia cu Sucursala Craiova a CE Oltenia

Potrivit directorului CE Oltenia, în următorii ani se doreşte contorizarea zonelor de distribuţie, astfel încât contuarele să nu mai fie citite din interior. Întreruperea energiei electrice se va putea face printr-un simplu click de mouse, ceea ce va implica costuri mult mai mici. Astfel, mai spune directorul Complexului, Asociaţiile de locatari vor dispărea în viitor, pentru că totul se va face computerizat.
Laurenţiu Ciurel, director Complexul Energetic Craiova:
„Vrem să ne extindem în zona dumneavoastră, pentru că e o piaţă de câteva zeci de mii de consumatori. Complexul Energetic Oltenia este o firmă mare, cu 19.000 de angajaţi, cu o cifră de afaceri mari, dar are şi probleme mari.
Aici, la Craiova, este unul dintre puţinele locuri din ţară unde nu exista un sistem de distribuţie a energiei. La ora aceasta nu sunt probleme mari la Craiova, este unul dintre oraşele unde vă descurcaţi bine”.
Gigacalorie cu 8% mai ieftină
„Ne propunem să reducem pierderile măcar la jumătate, astfel încât costurile gigacaloriei ar putea să scadă cu circa 8%. În prezent, costurile la producător sunt undeva la 120 de lei/gigacalorie. Nevoia de investiţii este certă.
Prin această fuziune, prin prisma penalităţilor, unele istorice, probabil că Primăria va fi degrevată de aceste datorii. Vrem să avem piaţă de desfacere şi aici şi pentru cărbune, şi să nu avem probleme nici cu energia electrică nici cu apa caldă şi căldură”, a mai declarat Laurenţiu Ciurel.
Primăria Craiova scapă de datorii
Olguţa Vasilescu, primarul Craiovei: Important este că scăpăm de acea datorie istorică, de peste 2.200 de miliarde lei vechi. Putem să facem în sfârşit modernizările în reţeaua de distribuţie, investiţii pe care noi, primăria, nu le puteam face. Nu vor mai exista penalităţi în lanţ, aşa cum se practicau până acum.
Potrivit edilului Craiovei, fuziunea SC Termo Craiova SRL cu Complexul Energetic Oltenia se va încheia undeva în martie sau aprilie 2013.



3 COMENTARII

  1. #1
    De-al casei
    Data de inscriere
     07-01-2006
    Locatie
     !
    Mesaje
    476

    Multi promit in lumea asta, putini realizeaza. Eu cred ca e doar o gogoasa aruncata asa… inainte de alegeri. In plus, experienta m-a invatat sa nu mai cred nici o promisiune facuta, mai ales inainte de alegeri.

    Chestia haioasa la aceasta semnatura este ca, in momentul in care realizezi ca acest text este fara sens, este prea tarziu pentru a te opri din citit......................
  2. #2
    Senior Member
    Data de inscriere
     03-06-2006
    Mesaje
    551

    Cred ca din aceasta cauza au si vrut sa nu mai fie regie autonoma si sa fie srl, ca sa poata sa fie preluata de altcineva pentru un profit privat …

  3. #3
    De-al casei
    Data de inscriere
     29-05-2012
    Mesaje
    371

    Oamenii ar avea sansa sa plateasca preturi corecte numai daca s-ar organiza in asociatii ale consumatorilor.
    Numai asa poti avea ceva de zis in stabilirea preturilor pe piata.
    Fara organizarea consumatorilor vanzatorii vor hotari singuri preturile.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.