Scurt protest-comemorare la Craiova: ”Integritate, nu imunitate”!

Scurt protest-comemorare la Craiova: ”Integritate, nu imunitate”!

4.948
12
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

O ”mână” de oameni a venit, aseară, în Piata ”Mihai Viteazul” din Craiova, pentru a arăta că este revoltată de faptul că parlamentarii abuzează de imunitate și opresc actele de justiție. A fost un mic protest-comemorare pentru politistul Bogdan Gigina, care și-a pierdut viața când se afla în coloana oficială a ministrului de interne Gabriel Oprea, deși acesta nu avea dreptul la una. protest oprea

 

Grupul de oameni a venit și cu câteva mesaje: „Integritate, nu imunitate”, „Casa Omorului”, pe o imagine ilustrand Casa Poporului și ”Nimeni nu este mai presus de lege”.

 

De ce trebuie un vot în Senat pentru a trimite pe cineva în judecată? Trebuie ca justiția să spună: e vinovat sau nu! Oprea nu a fost trimis… Acum, el stă aici. Aș vrea ca de acum încolo să fie eliminată prevederea asta cum că toți senatorii și deputații trebuie trimiși în judecată cu acordul lor”, a spus un tânăr.

protest oprea 5

 

Un altul a afirmat că își dorește ca politicienii să fie protejați doar pentru declarațiile politice: ”Nu mai vrem să fie imunitatea parlamentară acceptată, vrem să fie așa cum este în Anglia, Olanda, Spania unde este imunitate numai pentru declarații nu și pentru justiție, pentru acte de corupție”.

 

Este o comemorare. Un polițist a fost batjocorit a doua oară din cauza votului din Parlament. Sperăm să trezim opinia publică, să se vadă că se întâmplă niște lucruri, în Craiova mai ales. Cred că senatorii care l-au salvat pe Oprea nu au Dumnezeu”, a conchis un alt participant.



12 COMENTARII

  1. #1

    Din cauza asta suntem unde suntem …5 oameni in strada

  2. #2
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     03-08-2006
    Locatie
     CV9
    Mesaje
    253

    Si restul ? Nimic, nici daca ar fi fost rudele lor in locul lui Gigina nu s-ar fi ridicat din pat

  3. #3

    Trebuia pregătit, anunțat. Cine știa?
    Iar colegii lui unde au fost?…Pentru mine contează viața unui om, de-ar fi și pușcăriaș, dacă moartea lui se produce ca urmare a unui abuz. E foarte grav.

  4. #4

    Chiar daca e pregatit nu iese nimeni in craiova…

  5. #5

    Nisipeanu Arthur , poate nu se caută unde trebuie.

  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     19-08-2013
    Mesaje
    38

    Conform Constitutiei poate fi judecat fara sa ceara votul in Parlament, nu pot sa-l retina sau aresteze insa fara votul din Parlament, deci de ce nu il trimit in judecata? cine trebuie sa il trimita si judece?, pentru ca pot sa o faca, de ce nu o fac?
    Asta e intrebarea.

  7. #7
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4677

    Pt panaramele care ne guverneaza nu cred ca ar fi contat nici daca erau 1000 de oameni..

  8. #8

    nu iese nimeni, am protestat pentru rosia montana eram 20 de persoane si in jur de cateva sute se uitau la patinoar ! protestele astea sunt vrajeli , numai foamea il va putea mobiliza cu adevarat pe roman !

  9. #9

    Mentalitate…sange in instalatie…noi nu suntem sarbi…greci…etc…doar din fotoliu

  10. #10
    Newcomer
    Data de inscriere
     14-09-2015
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    16

    Vad ca nu se renunta .. am vazut un eveniment pe facebook .. https://www.facebook.com/events/1088808924547905/

    Nobody Famous !
  11. #11
    Newcomer
    Data de inscriere
     20-09-2016
    Mesaje
    18

    Oricum e pregatit. Lumea care iasa, nu iasa c pancarte cu mesaje tiparite, vie cu dalea impovizate. Cineva este la mijloc in afacerea asta cu pliantele alea scoase la imprimanta, scaner, etc. Oamenii adevarati care participa a proteste vin cu dalea improvizate, scrise pe ceva repede, nu dastea tiparite. In general astea tiparite se dau de catre cineva cu diverse mesaje. Cred ca cineva care scandalizeaza si politicul in zia de azi face si astfel de chestii, ca sa incite, sa creeze revolta, sa scoata lumea in strada ca sa obtina ei ceva, asa cum fac in multe cazuri. Varianta corecta este sa iesim cu batele, topoarele la ei, cu furcile, altfel nu mai scapam de mafiotii care au acaparat tara asta, si pe ei ai doare fix undeva ca ies cativa in strada sa zbiere, chiar pusi de cineva anume. La astia trebuie iesit cu toporul si furca, nu cu pancarta.

  12. #12
    De-al casei
    Data de inscriere
     03-04-2007
    Mesaje
    355

    Trebuie linsati aia din parlament sa mergem peste ei cu sabii furci topoare fara mila nu as avea nici o mila daca as intra cu toporul peste parlamentari satisfactie maxima sa le dau cu toporul ca la macelarie . Jegosi pleaca o jogdie vine fiusau sau alta ruda si nu mai scapam niciodata ….

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.