Șeful CEO, audiat la DNA Craiova: ”E cel mai bun contract din...

Șeful CEO, audiat la DNA Craiova: ”E cel mai bun contract din istorie”

989
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Managerul Complexului Energetic Oltenia (CEO), Laurențiu Ciurel, a fost audiat, astăzi, la sediul DNA Craiova, ȋn dosarul “Cărbune pentru Serbia”, după ce alte persoane cu funcții de conducere au fost audiate recent. În total, au fost interogate aproape 20 de persoane care și-au pus semnătura sau cunosc procedura de atribuire a contractului către BVA Coal SRL, în decembrie 2014, pentru transportul de cărbune în Serbia, prin intermediar. Ciurel a declarat azi, la ieșirea de la DNA Craiova, că ”este cel mai bun contract de cărbune pe care l-am avut în istoria noastră”.

 

Potrivit site-ului gorjean pandurul.ro, DNA a deschis un dosar penal cu privire la contractul de livrare a 1,2 milioane de tone de cărbune în Serbia, printr-o firmă din Constanţa – BVA Coal SRL. Cercetarea se face asupra faptei, infracţiunea fiind de abuz în serviciu. Până acum, au fost prezenţi la DNA Craiova câţiva jurişti, printre care şi şefa Laura Manea, Mihaela Lazăr, dar şi Sorin Bălăcescu, şeful de la Livrări.

 

Este cel mai bun contract de cărbune pe care l-am avut în istoria noastră. Toate celelalte contracte pe care le-am avut cu firme de stat au fost la un preț sub acesta. Am câștigat câteva sute de mii de euro, din păcate nu s-a putut finaliza. (…) Era o firmă de apartament, o firmă care nici nouă nu ne-a inspirat încredere, de aceea nici nu am făcut consorțiu cu ea și am preferat să facem licitație, cu publicarea în presă și să facem treaba asta fără o înțelegere prealabilă. (…) Atât cât a mers, contractul s-a desfășurat în condițiile din caietul de sarcini, în sensul că au plătit înainte, au fost bun platnici, până când, se pare, nici partea sârbă nu a mai luat cărbune de la ei”, a declarat Laurențiu Ciurel pentru Digi24 Craiova.


1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4198

    pe el

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.