Spitalul ”Filantropia” Craiova: Transfuziile de sânge au fost sistate

Spitalul ”Filantropia” Craiova: Transfuziile de sânge au fost sistate

7.056
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Nu se mai fac transuzii sanguine decât în situații de urgență la Spitalul Municipal ”Filantropia” Craiova, după ce doi pacienți au murit după ca au primit sânge. Atât poliția, cât și și responsabilii din spital, DSP și Ministerul Sănătății vor finaliza ancheta demarată în acest caz. 

 

Reamintim că, potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Dolj, vineri, 24 februarie 2017, 12 pacienți au primit sânge, la șase dintre aceștia având loc reacții adverse. Doi au murit, iar starea celorlalți patru este stabilă. ”Vineri au fost făcut 12 transfuzii la 12 pacienți de la Hematologie, iar la șase dintre cei 12 au apărut reacții adverse post-tranfuzional. Doi din cei șase care se aflau în stare mai gravă au decedat: o femeie în vârstă de 81 de ani și un bărbat de 64 de ani. Ceilalți patru au fost internați în ATI, dar sunt în stare stabilă, nu sunt probleme“, a declarat dr. Ștefan Popescu, purtătorul de cuvânt al Direcției de Sănătate Publică Dolj. Reprezentanți ai DSP, inspectori sanitari și reprezentanți ai rețelei de transfuzii au început o anchetă în acest caz.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.