(Video) Craiova și transhumanța tramvaielor

(Video) Craiova și transhumanța tramvaielor

3.976
62
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(7 voturi, media: 3,00)

Circulația tramvaielor a fost reluată, la Craiova, din această dimineață, după trei ani de pauză în care autoritățile au reabilitat șinele și calea de rulare. Printre călători, într-o cursă specială, s-a aflat și primarul Craiovei, alături de reprezentanții mass media, cărora conducerea SC RAT a dorit să le facă o demonstrație: cum rulează tramvaiele vechi și, mai ales, cum merg cele recondiționate în regie proprie, cu 10.000 de euro bucata. Pentru asta, jurnaliștii au fost plimbați până la Ford cu unul nemodernizat și preluați apoi de unul refăcut. 

 

Colantate la exterior și recondiționate la interior, 12 tramvaie au ieșit de dimineață la treabă. Deși ați putea tinde să credeți că cetățenii au fost cei mai dornici ca tramvaiele să circule iar, vatmanii au fost printre cei mai fericiți, fiindcă în toată perioada fie le-au tăiat bilete călătorilor din autobuze, fie au fost trecuți la munca de controlor, care, din nefericire, le-a adus experiențe deloc plăcute: au fost scuipați, înjurați, amenințați și umiliți de unii călători. tramvai olguta 3

 

Dacă oamenii de rând erau nerăbdători să aibe iarăși la dispoziție tramvaiul, grija autorităților a fost să spulbere mituri, pentru că repausul lung de trei ani a stârnit imaginația și curiozitatea craiovenilor care s-au întrebat ce e cu tramvaiul devenit Fata Morgana.

 

Astăzi am mai spulberat un mit și anume că nu putem să dăm drumul la tramvai pentru că șinele sunt prea depărtate sau prea apropiate. De fapt, linia de tramvai s-a terminat de anul trecut, a trebuit să așteptăm să se finalizeze și Calea București, pentru că, pe aceeași licitație, era și firul de contact de la tramvai și asfaltarea de la Calea București, și din cauza aceasta s-a întârziat”, a explicat edilul Craiovei, Olguța Vasilescu, după o tură cu un tramvai vechi, nereabilitat, și returul cu unul modernizat. ”Eu zic că diferența nu e doar ușor sesizabilă, e chiar foarte mare (între cele vechi și cele modernizate n.r.). Noi am reabilitat aceste tramvaie cu 10.000 de euro, în condițiile în care Timișoara a făcut-o cu 400.000 de euro. Am preferat decât să facem investiții foarte mari în reabilitări, mai bine să luăm tramvaie noi, dar nici nu puteam să lăsăm cetățenii Craiovei să circule în condițiile pe care le-ați văzut și dvs. atunci când am circulat cu un tramvai nereabilitat”, a adăugat primarul.

 

Tramvaie 100% noi, la anul

 

Potrivit Olguței Vasilescu, tramvaiele recondiționate vor mai fi utilizate circa un an, până când vor fi achiziționate unele noi, cu fonduri europene. ”Aceste tramvaie vor avea durata de viață de un an, până când se vor termina licitațiile pentru tramvaiele noi pe care dorim să le achiziționăm pe fonduri europene. Este vorba de zece tramvaie noi și 50 de autobuze (…). De asemenea, pe fonduri UE mai sunt prinse încă un tronson de linie de tramvai, care nu s-a reabilitat, și depoul de la RAT”, a declarat primarul Craiovei. Dar, până atunci, nu se știe cât mai e, pentru că, deocamdată, nici măcar nu au apărut ghidurile de finanțare.tramvai olguta 1

 

Directorul RAT Craiova, Sorin Manda, a precizat că intervențiile făcute de angajații RAT au fost la partea de interior, la scaune, la podea, iluminat, cât și la bandajele și cuplajele de la roți. ”Din păcate, investiția pe care ne-am permis-o noi la momentul respectiv nu a făcut să coborâm și podeaua (pentru accesul persoanelor cu dizabilități n.r.), dar așteptăm noile ghiduri pentru a accesa fonduri europene, pentru că noile tramvaie suntem obligați să le luăm cu podea joasă. Tramvaiele nu sunt dotate cu aer condiționat deocamdată, avem în licitație pentru 15 dintre ele sistemele AC. (…) Spre sfârșitul verii o să avem și AC”, a declarat Sorin Manda.

 

În prezent, 12 tramvaie sunt reabilitate, cel de-al 13-lea este gata în proporție de 80%, iar conducerea RAT spune că, până când vor fi achiziționate cele noi, 15 tramvaie vor fi recondiționate. 



62 COMENTARII

  1. #1

    a treia fotografie din articol aminteste de celebra poza cu Ponta si Dragnea in barca….. cat de penibil!

  2. #2
  3. #3
    Insane
    Data de inscriere
     31-07-2007
    Locatie
     BlueSud
    Mesaje
    5524

    Mai bine desfiintau tramvaiele definitiv si faceau o banda in plus pe Calea Bucuresti La cat costa energia electrica in Romania mai eficiente sunt autobuzele..
    Si mai si zic ca de ce nu merg cetatenii cu mijloacele de transport in comun.. Pai daca sunt superaglomerate si intervalele de transport foarte lungi.. normal ca lumea prefera masina personala sau taxiul..

    V.M.P.T.I.I.I.2016 !!
  4. #4

    Laser, frate!!! Modernizare, nu gluma! Abia astept sa ma plimb cu aceste vehicule demne de star-trek ce ascund relatiile si interesele dintre Oalga si Manda

  5. #5

    Dumnezeule, astea-s tramvaie din 1900 toamna…credeam ca am scapat de ele…

  6. #6
    Afacerist
    Data de inscriere
     12-07-2007
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    870

    Sunt portiuni de sina care sunt facute praf, de ex prin Craiovita Noua pe la intersectia de la ANL uri … Si alea sunt reabilitate nu ?

    Ym:Al3xxxinho
  7. #7

    De data asta ar fi bine sa pună si brăduți parfumati din loc in loc

  8. #8
  9. #9
    Member
    Data de inscriere
     20-11-2009
    Mesaje
    221
    Citat Mesaj initiat de koss®
    Mai bine desfiintau tramvaiele definitiv si faceau o banda in plus pe Calea Bucuresti La cat costa energia electrica in Romania mai eficiente sunt autobuzele..
    Si mai si zic ca de ce nu merg cetatenii cu mijloacele de transport in comun.. Pai daca sunt superaglomerate si intervalele de transport foarte lungi.. normal ca lumea prefera masina personala sau taxiul..

    Puteau sa bage troleibuze daca voiau ceva ecologic si nu mai bagau banii in linii ci luau troleibuzele de banii aia.Si era si o banda in plus de circulatie.

  10. #10
  11. #11

    Sunt bestiale ! Nici sa mergi cu ele nu se merita dar sa cumperi bilet !

  12. #12
    Newcomer
    Data de inscriere
     04-09-2006
    Locatie
     Craiova
    Mesaje
    30

    Orice s-ar face tot nu e bine, asta e sigur! Ceva romaneste….sigur are cate unu „o idee mai buna”.

    ]
  13. #13

    S-au reconsitionat ca asa se pot pierde urma banilor dacă le cumpărau noi nu puteau sa mai pună și în buzunar ce e asa greu

  14. #14
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     Craiova Brazda
    Mesaje
    3467

    IN SFARSIT.

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  15. #15

    Tragicomicul situatiei il constituie faptul ca repunea in folosinta a tramvaielor, in sec XXI, intr-un oras care se dorea a fi capitala europeana este demna de dat la stiri…Nu m-am decis daca sa plang sau sa rad…

  16. #16

    Să vezi acum accidente,că mulți au uitat de tramvaie…

  17. #17

    Tot pe o vreme ploioasa erau si aia plimbati.

  18. #18
  19. #19
    Newcomer
    Data de inscriere
     17-09-2012
    Mesaje
    13

    Banii pentru tramvaiele noi s-au transformat in vodka pentru Largutra.

  20. #20

    Olguta Spaguta de la Psd ,Dan Dasoveanu fost PDList ,astazi este cu PSD pentru ca a fost manjit de ei ,iar in spatele lui Olguta este mascariciul de la RAT Craiova ,Sorin Manda fratele lui Claudiu Manda ,amantul lui Olguta.,,,,cam asa arata o poza de familie politica mafiota.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.