Video: Proteste la Complexul Energetic Oltenia

Video: Proteste la Complexul Energetic Oltenia

1.283
2
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

În jur de cinci mii de salariaţi de la Complexul Energetic Oltenia au protestat joi 12 februarie în Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu, nemulţumiţi de deciziile administrației de a concedia peste 3000 din cei 19.000 de angajaţi, dar şi de a taia din drepturile salariale. Protestatarii solicită și demisia managerului Laurenţiu Ciurel şi a echipei sale, care a preluat acum doi ani o companie profitabilă şi a adus-o pe pierdere uriaşă, în pragul insolvenţei.
Liviu Pop, ministrul delegat pentru dialog social, prezent la Tg Jiu, a discutat și cu liderii protestatarilor cât și cu managerul privat al Complexului Energetic Oltenia, Laurențiu Ciurel

Liviu Pop a venit și le-a transmis sindicaliștilor mesajul premierului Victor Ponta: “Guvernul nu dorește închiderea celor două companii, de asta vă pot asigura” si a transmis administrației și sindicatelor să continue negocierile pentru semnarea unui nou Contract Colectiv de Muncă, cel în vigoare urmând să expire pe 19 februarie.

Laurențiu Ciurel, a precizat că unitatea nu va reduce salariile angajaților săi cu 40%. Reducerea salarială pentru anul în curs este de doar 2,3%, unitatea urmând să își reducă, în schimb, numărul de angajați cu circa 3000 de persoane de la 1 martie. Conform acestuia, peste 1000 de persoane provin de la cariera Berbești, care va fi externalizată și cedată către CET Govora, restul fiind angajați care,în mare parte, mai au un an sau doi până la pensie și care vor intra într-un program de protecție socială în baza căruia vor putea primi lunar circa 1700 de lei, până la atingerea vârstei de pensionare.

Protestatarii au declarat ca vor protesta în fiecare zi de joi pănă se ajunge la un acord acceptabil de ambele părți.

Video 12.05.2015

În urmă cu o săptămână, 05.02.2015, protestatarii au fost din nou in Piaţa Prefecturii din Târgu Jiu



2 COMENTARII

  1. #1
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    2475

    Nu este bine

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  2. #2
    De-al casei
    Data de inscriere
     22-01-2011
    Locatie
     craiova
    Mesaje
    453

    Lafel si la noi, FORD da angajati afara si ”doamnei” primar ii arde de sufragerii..

    (.)(.)

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.