Vocea copiilor se face auzită în comunităţile partenere World Vision din Dolj

Vocea copiilor se face auzită în comunităţile partenere World Vision din Dolj

3.034
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 5,00)

Un inceput de saptamana alert in comunitatile partenere World Vision. Copiii au organizat si au participat la diferite activitati prin care vor sa aduca o schimbare in comunitatile din care fac parte. De asemenea, prin punerea in practica a acestor activitati copiii se dezvolta pe sine, invata sa lucreze in echipa, sa formeze un grup unit, sa se ajute reciproc, sa fie activi si preocupati de nevoile din jurul lor, responsabili si dedicati.

Mars impotriva violentei! – elevii din Cotofenii din Dos promoveaza siguranta!

Ieri, 21 Mai 2013 – 70 de elevi ai Scolii Gimnaziale „Cotofenii din Dos” au organizat un mars pe strazile comunei cu scopul de a creste gradul de intelegere si constientizare a efectelor negative ale violentei in scoala, in familie, in societate. Activitatea face parte din proiectul ”Impreuna impotriva violentei”   derulat de Scoala Gimnaziala “Cotofenii din Dos”, cu sprijinul  World VisionRomania– Birou Zonal Dolj si al comunitatii.

Cu pancarte, tricouri inscriptionate si voci puternice, acestia au transmis mesaje precum: „Stop violentei”,” Fii inteligent, nu fii violent”, „Fii tolerant, nu fii arogant”. Elevii s-au facut auziti si de catre autoritatile locale: pentru cateva minute au scandat in fata Primariei din comuna si au primit indemnuri din partea primarului, au trecut pe la biserica si au vorbit cu preotul si agentul de politie, prezent pe parcursul intregii activitati, despre cum iti poti iubi si ocroti aproapele.

 „Pentru mine marsul a fost ceva unic. O asemenea activitate nu a mai avut loc pana acum in comuna mea si ma bucur ca a atras atentia comunitatii.  Imi place ca am reusit sa scoatem  din casa multi oameni care au fost atenti si interesati de actiunea noastra”, a spus Mihaela Preduță, eleva in clasa a VIII – a, Scoala Gimnaziala „Cotofenii din Dos”.

In cadrul proiectului „Impreuna impotriva violentei”, au mai avut loc sesiuni de informare cu elevii si parintii acestora cu privire la prevenirea si combaterea violentei, realizarea de ateliere de lucru in cadrul carora elevii si-au putut exprima prin desen propria perceptie asupra efectelor negative ale violentei.

Aproximativ 5 Km pentru “Educatie prin Miscare”

O alta actiune de acest gen a fost organizata la inceputul saptamanii in Comuna Bucovat. Acolo, 20 de copii, membri ai Clubului de Initiativa Comunitara “Albinutele vesele” au participat la un maraton pe o distanta de aproximativ 5 kilometri, in trei dintre satele comunei: Sarbatoarea, Leamna, Palilula. Copiii au militat pentru importanta “Educatiei prin miscare”, incurajandu-si colegii sa participe la mai multe activitati sportive si pe parinti sa ii indrume pe copii catre sport, pentru ca inseamna deschidere catre o viata sanatoasa, dar si sansa pentru copii sa isi dezvolte abilitatea de a lucru in echipa, de a fi mai comunicativi si responsabili.

Acest gen de activitati fac parte din suita de actiuni prin care World Vision Romania faciliteaza accesul copiilor la educatie formala si informala si reduce rata abandonului scolar. Prezenta fundatiei in comunitati pe o perioada de lunga durata ofera sanse copiilor la o viata mai buna prin programe de dezvoltare comunitara durabila.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.