Craiova: Simpozionul „Drumuri brâncușiene” s-a încheiat

Craiova: Simpozionul „Drumuri brâncușiene” s-a încheiat

1.438
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Casa de Cultură „Traian Demetrescu” anunță închiderea oficială a celei de-a III-a ediții a Simpozionului Internațional de Sculptură „Drumuri brâncușiene”, dedicat maestrului Tudor Gheorghe. Festivitatea va avea loc vineri, 4 septembrie, ora 11.30, la Centrul Multifuncțional Craiova, în prezența primarului municipiului Craiova, Lia Olguța Vasilescu, și a maestrului Tudor Gheorghe.

 

 

simpozionOrganizat de Casa de Cultură „Traian Demetrescu, cu sprijinul finaciar al Primăriei Craiova și sub egida Asociației Craiova Capitală Europeană a Culturii 2021, simpozionul a reunit, începând cu 1 august, artiști din țară și străinătate, care au transpus în lucrările lor muzica și personalitatea maestrului Tudor Gheorghe. Sculpturile au fost realizate în piatră de Vrața sau marmură de Rușchița de către Michael și Anna Rofka (Germania), Tibor Farkas (Germania), Andrej Mitevski (Macedonia), Vlad Dan Perianu (București), Ana Maria Negară și Alin Neacșu (Iași), Gabriel Sitaru (Câmpina) și de craiovenii Lucian Irimescu, Laurențiu Dimoiu și Virgil Pumnea, precum și în lemn, de un alt artist craiovean, Gabriel Rizea.

 

Sursa foto: Cosmin Dragoste/Facebook

 

 



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.