Dolj: Acțiuni de amploare ale tuturor departamentelor Poliției

Dolj: Acțiuni de amploare ale tuturor departamentelor Poliției

866
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Aproximativ 350 de polițiștii doljeni din cadrul structurilor de ordine publică, investigații criminale, investigare a criminalității economice, poliție transporturi și serviciului de arme, explozivi si substanțe perivuloase au participat la ample acțiuni pentru prevenirea infracționalității, în perioada 25 iulie – 29 iulie 2015, în cadrul Planului de Acțiune BLOCADA, lansat la nivel național, pentru creșterea gradului de siguranță în sezonul estival.

 

Oamenii legii au constatat, în cadrul ativităților desfășurate, 31 fapte de natură penală, precum și 698 de abateri de natură contravenţională pentru sancționarea cărora oamenii legii au aplicat amenzi ce depășesc 155 000 lei. De asemenea, polițiștii doljeni au reținut în vederea suspendării dreptului de a conduce 36 de permise de conducere, 14 dintre acestea fiind reținute pentru consum de băututri alcoolice, iar 11 certificate de înmatriculare au fost retrase.

 

În urma controalelor, oamenii legii au ridicat în vederea confiscării bunuri în valoare de peste 4.300 lei.

 

EXEMPLE:

 

1. În data de 25.07.2015, poliţişti din cadrul Poliţiei Oraşului Dăbuleni l-au  depistat pe P. MARIAN din Dăbuleni tranportând material lemnos fără respectarea cadrului legal. Doljenaului i-a fost aplicată o sancţiune contravenţională în valoare de 2000 lei, iar cantitatea de 4.5 m3 de lemne a fost indisponibilizată în vederea confiscării;

 

2. În cadrul controalelor efectuate de polițiștii Serviciului de Investigare a Ciminalității Economice a fost identificat P. MANUEL, 35 de ani, din comuna Ţînţăreni, județul Gorj în timp ce transporta, cu un autoturism, peste 350 l băuturi alcoolice si non alcoolice precum și 50 kg. zahar şi alte bunuri, fără a deţine documente legale de provenienţă. Cel în cauză a fost sancţionat contravenţional de polițiști cu amendă contravenţională de 5000 lei și s-a dispus şi ridicarea în vederea confiscării a bunurilor transportate.

 

3  In data de 27.07.2015, in jurul orelor 19.45, pe DN 65, polițiștii rutieri l-au depistat pe D.ION, 39 de ani, în timp ce conducea un autoturism, avand o concentratie alcoolica de 0,60 mg/l alcool pur in aerul expirat. Conducătorul auto a fost condus la Spitalul Craiova, unde i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său polițiștii întocmind dosar penal.



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     15-11-2009
    Locatie
     bals
    Mesaje
    4103

    alcool+lipsa asigurare+lipsa v.p.=smecheri
    cei in regula stau in instante sa recup pagubele

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.