Dolj: Amenzi în valoare de 51.000 lei, aplicate de Poliţia Rutieră în...

Dolj: Amenzi în valoare de 51.000 lei, aplicate de Poliţia Rutieră în ultimele două zile

15.555
6
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Efectivele Biroului Rutier Craiova și Biroului Drumuri Naționale și Europene, împreună cu polițiștii rutieri de la formațiunile din județul Dolj, au acţionat, în ultimele două zile, pentru prevenirea accidentelor de circulație. 

 

Polițiștii rutieri au avut în vedere în principal prevenirea accidentelor de circulație produse pe fondul neacordării de prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii. Totodată, au acţionat și pe linia prevenirii evenimentelor rutiere cauzate de traversarea neregulamentară de către prietoni.

 

Potrivit reprezentanţilor IPJ Dolj, ca urmare a abaterilor constatate, polițiștii rutieri doljeni au aplicat 321 sancțiuni contravenționale de peste 51.000 lei, dintre acestea 24 amenzi fiind aplicate pentru neacordare prioritate pietoni, 76 amenzi aplicate pietonilor pentru traversarea neregulamentară. Amendaţi au fost și 25 de căruțași și 24 de bicicliști pentru abateri de natură contravențională.

 

În 32 de situații, polițiștii doljeni au luat măsura complementară reținerii permisului de conducere în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, totodată fiind retrase și 8 certificate de înmatriculatre.

 



6 COMENTARII

  1. #1
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-03-2017
    Mesaje
    14

    Interesant ca ei au dat in pietoni, in biciclisti, carutasi, si mai putin soferi. Pai daca o iau pe Calea Bucuresti dau 100 de anenzi pana sus in Lapus numai la soferi pentru parcari, stationari, neacordari de prioritati, depasiri pe dreapta, pe linia continuua, intoarcerea peste linia continua etc. Si in alta stire apare ca nu dau amenzi ci doar avertismente. Pai va hotarati odata ce faceti ? ca este debandada pe strazi.

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    48

    in timp ce in tarile civilizate bicicliștii sunt cei mai favorizați, si numărul acestora sunt probabil de 100 ori mai mare ca in România, la noi se amendează , deci se încearcă reducerea fenomenului… sunt curios ce abateri atât de mari au făcut acei bicicliști? Probabil nu aveau sonerie conforma …

  3. #3
    Newcomer
    Data de inscriere
     10-03-2017
    Mesaje
    16

    Abeteri ma gandesc ca se rezuna ca au incalcat regulile de circulatie, ca trebuie sa respecte precum automobilistii Dupaceea urmeaza alcoolul, poti fi baut pe bicicleta, este lafel de grav ca si un sofer baut. Dupaia poti trece si la bicicleta, care trebuie sa aiba niste dotari obligatorii. Pe timp de zi, cat si pe timp de noapte. Aici enumaram reflectorizantele de pe roata care sunt OBLIGATORII indiferent de zi, dupa care urmeaza altele care sunt obligatorii pe vreme cu vizibilitate scazuta sau intuneric, si anume ca biciclistul sa aiba in dotarea bicicleteu lumini, atat in fata cat si in spate, biciclistul sa fi imbracat cu veste reflectorizanta, si cam astea ar fi. Si eu merg cu bicicleta, si am vazut destui pe contrasens, trec cu bicicleta calare pe trecerea de pietoni unde este INTERZIS. Am vazut seara ca nu au veste, lumini, etc. Deci si un biciclist poate incalca grav regulile la care trebuie sa se supuna. Sa nu mai zic de aia care merg pe trotuare, dar contrar directiei in care se deplaseaza, care este echivalentul cu a merge pe contrasens pe strada.

  4. #4
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    49

    Eu nu am văzut bicicliști pe trotuare,(e foarte greu sa mergi si ca pieton, din cauza mașinilor parcate ilegal) foarte putini se încumeta sa meargă noaptea pt ca este periculos sa mergi ziua, noaptea nu mai vorbim. Apoi sa ai claxon si stopuri…. pe bune? Intr-o țara unde 20% din mașini sunt înmatriculate in BG sau alte tari , unde sunt probleme mult mai mari in trafic, amendam bicicliști ca nu au claxon si ochi de pisica ziua? (Noaptea e alta problema). Eu la asta ma refer , as vrea sa stiu exact pt ce au fost amendați!

  5. #5
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-08-2008
    Locatie
     Sarari
    Mesaje
    375

    Nu ai vazut bicicliști pe trotuare, bicicliști care merg pe trecerea de pietoni si se supăra daca nu le acorzi prioritate,bicicliști care iti sar in fata si care merg in sens invers pe strazi cu un singur sens?
    Nu ai vazut pietoni care sar pe trecerea de pietoni si nici macar nu se uita daca vine cineva pt ca sunt ocupați sa vorbească la telefon sau se uita dupa avioane?
    Nu se gandesc la viață lor pt ca se poate ca in timp ce ei sar pe trecere fara sa se uite pt ca sunt cu telefonul la ureche,poate veni unu cu masina la fel de atent ca pietonul. Atunci ce se intampla?
    Eu zic ca pietonii si bicicliștii ar trebui amendați mai des dar ar trebui sa fie învățați cum trebuie sa treci pe o trecere de pietoni.

    While we speak, time is envious and is running away from us. Seize the day, trusting little in the future. Zambetul este ca stergatorul de parbriz .Nu opreste ploaia,Dar te ajuta sa iti vezi de drum !
  6. #6
    Newcomer
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    50

    Trebuie sa recunosc, văd câteodată , sa zicem o data pe saptamana ceea ce zice colegul Iahuu, adică unul din cazurile enumerate! Însă șoferi necivilizați, nesimțiți, care merg pe contrasens, trec pe roșu, claxonează fara motiv, parchează neregulamentar, cu mașini care cu siguranța nu au itp valabil, care nu dau prioritate la treceri, Etc Etc, văd ZILNIC! Mai bine zis cred ca văd de 10 ori pe zi! Deci Acu sa fim serioși, bicicliștii si pietonii sunt cea mai mică problema a noastră! Acu normal, dacă si aceștia încalcă legea într-un mod exagerat sunt de acord ca trebuie sancționați! Dar eu subliniez: astea sunt cazuri destul de rare raportat la problemele reale din trafic!

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.