Ieșeni arestați pentru complicitate la evaziune fiscală

Ieșeni arestați pentru complicitate la evaziune fiscală

868
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Doi frați din Iași, administratori a două societăți comerciale au ajuns în arestul IPJ Dolj pentru că l-au ajutat pe un craiovean să înșele statul cu peste 300.000 de lei.

 

Marcel și Matei Stănescu în vârstă de 42, respectiv 39 de ani, din comuna Ciurea, județul Iași au emis facturi fictive către o firmă administrată de Mircea Ciurar din Craiova prin care acesta ar fi achiziționat lână și piei de animale pe care ulterior le-a furnizat altor societăți. “ În perioada 2014 – 2015, craioveanul s-a sustras de la plata obligaţiilor fiscale datorate bugetului de stat prin înregistrarea în contabilitatea altei societăţi administrate de acesta a unor facturi fiscale fictive prin care a denaturat provenienţa cantităţilor de lână şi piei de animale, achiziţionate în realiate de la persoane fizice (crescători de animale), producând în acest mod un prejudiciu bugetului de stat în sumă de 308.661 lei.”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj subcomisar Alin Apostol.

 

Cei doi ieșeni au ajuns ieri în arestul IPJ Dolj după ce magistrații Tribunalului Dolj au emis mandate de arestare preventivă pe numele lor pentru 30 de zile. Mircea Ciurar, a fost și el arestat luna trecută pentru evaziune fiscală. Și în 2011 a reușit să păgubească statul cu peste 250.000 de lei prin aceeași metodă.

“Bărbatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, a livrat în cursul anului 2011 piei de animale către alte două societăţi şi a efectuat achiziţii de alţi agenţi economici, operaţiuni pe care nu le-a declarat organelor fiscale, sustrăgându-se de la plata TVA şi impozit pe profit şi producând bugetului de stat un prejudiciu de 265.282 lei”, a precizat Alin Apostol. Poliţiştii se la Serviciul Investigare a Criminalității Economice au mai stabilit faptul că, în încercarea de a scăpa de urmărirea penală a vândut fictiv societatea.

Fotografie simbol



1 COMENTARIU

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    4047

    A facut ceva paguba statului…

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.