„În Memoriam Adrian Păunescu” la Biblioteca Judeţeană

„În Memoriam Adrian Păunescu” la Biblioteca Judeţeană

1.228
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Evenimentul “In Memoriam Adrian Păunescu” va avea loc astăzi, 28 noiembrie 2014, ora 17:00, la Biblioteca Județeană „Alexandru și Aristia Aman”, secția Audio-Video și American Corner Craiova.

La eveniment vor participa elevi de la clasele a X-a B, a X-a F și a XI-a C ale Liceului Teoretic “Tudor Arghezi”, coordonați de profesor Loredana Neagoe. Elevii vor susține un recital de poezie și prezentări Power Point. De asemenea, va fi organizată o expoziție de carte și o expoziție de colaje realizate de elevi.

Prezenţi la această activitate vor fi  acad. cercetător științific gr.I Tudor Nedelcea  și scriitorul Nicolae Petre Vâlceanu.

 

 Adrian Păunescu (n. 20 iulie 1943, Copăceni, județul Bălți, România, astăzi în Republica Moldova – d. 5 noiembrie 2010, București) a fost un autor, critic literar, eseist, director de reviste, poet, publicist, textier, scriitor, traducător și om politic român.

Adrian Păunescu este cunoscut mai ales ca poet – debutând în 1960 și fiind unul dintre cei mai prolifici autori români contemporani – și ca organizator al Cenaclului Flacăra, întrunire muzical-culturală desfășurată periodic în anii 1973–1985, de regulă în orașele mari ale României, unde artiștii promovați de poet prezentau lucrări muzicale și literare în fața unui public numeros. În cadrul cenaclului, Păunescu a încurajat cultura de masă îndrăgită de publicului tânăr, în ciuda numeroaselor sancționări aduse acesteia de către puterea comunistă; el a inventat sintagmele „generația în blugi” și „muzică tânără” pentru a-și desemna tinerii spectatori amatori ai unui stil vestimentar nonconformist, respectiv sonoritățile iubite de aceștia, ale genurilor folk și rock.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.