Opt migranți au plătit 20.000 $ ca să ajungă în Austria, dar...

Opt migranți au plătit 20.000 $ ca să ajungă în Austria, dar au fost opriţi la Bistreţ

12.448
19
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 3,00)

Şase cetățeni irakieni și doi sirieni, dintre care patru minori, au încercat să treacă Dunărea cu două bărci, ieri după-amiază, pentru a intra ilegal în România, ca, ulterior, să ajungă în Austria. Grupul a fost descoperiţi de poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – Sectorul P.F. Bistreț.  

 

Persoanele au fost depistate și reținute în apropierea malului românesc al fluviului Dunărea. Poliția a stabilit că grupul era format din șase cetățeni irakieni și doi sirieni (trei bărbați, o femeie și patru minori), cu vârste cuprinse între 4 și 33 de ani.

 

Migranții au declarat că au plecat din țările de origine cu intenția de a ajunge în Austria, fapt pentru care au apelat la ajutorul unor călăuze care le-au organizat călătoria, contra unor sume cuprinse între 2.000 şi 3.500 de dolari de persoană. Migranţii s-au deplasat pe traseul Turcia – Bulgaria și au fost cazați într-un hotel din Sofia. Apoi, au fost preluaţi de un cetăţean bulgar, care i-a transportat la malul Dunării, cu un autovehicul şi i-a urcat în două ambarcațiuni de mici dimensiuni cu care au traversat Dunărea.

 

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”trecere frauduloasă a frontierei de stat”, urmând ca aceștia să fie predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare conform protocolului româno-bulgar, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.



19 COMENTARII

  1. #1
  2. #2

    De unde au avut atâția bani ???

  3. #3

    De unde banii ăștia??? Si sa lase vrajala ca au vândut casele , pardon baracile de acasa

  4. #4

    Curios cum au avut asemenea suma. Cu ea ar fi trăit ani multi bine în tara lor…

  5. #5

    Si cui au vandut casele daca toti pleaca de acolo?

  6. #6

    Ce ii intereseaza pe oamenii iauzi de unde atatia banii pai probabil au strans sau imprumutat,ii aveau, 20.000$ sunt banii ? Totusi voi de unde avetii atatia banii de aveti o casa ?

  7. #7

    De unde au vere atatea dolaroi ????

  8. #8

    Nu stiu daca tu ai trai bine mersi cu 20 000 de euro cand iti trec bombele pe la urechi

  9. #9

    Ce parere proasta ai despre ei.nu toti cei care migreaza sunt cersetori.multi poate au mai mult decat ai tu aici,si totusi prefera sa plece din cauza razboiului

  10. #10

    Atunci pui mana pe arme și îți aperi tara. Par destul de maturi bărbați aceia sa poată face asta. Dacă fug toți cei care pot lupta asta spune multe. Si curios tot în Europa sa vina toți.. Vor fi deportați și altădată se vor gândi mai bine

  11. #11
  12. #12
  13. #13

    Da .Dar in tara noastra cand au fost razboaie, noi (adica batranii nostri) am luptat sa ne aparam glia.Ei de ce nu o fac?Este totusi un semn de intrebare.

  14. #14
  15. #15

    Nu Nu sunt kiar putini ai ai ai… Nu au dupa Ce bea apa da platesc 20000$ sa treaca in UE

  16. #16

    Când noi am avut război, toate popoarele aveau,sa nu uitam mondialele.
    Deci, unde sa fugim?

  17. #17

    nu stiau ca e inca 20.000 vama la romani ?

  18. #18

    Uite ca ei au, aia nu e suma imensa bafta

  19. #19

    Cu banii ăștia mergeau in canada :-)))

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.