Sclav la 13 ani. Un băiat din Breasta a fost răpit și...

Sclav la 13 ani. Un băiat din Breasta a fost răpit și obligat să muncească la o stână

18.090
1
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

Un băiat de 13 ani din Breasta a trăit clipe de coșmar, după ce ar fi fost răpit de pe stradă de doi bărbați. Băiatul susține că a fost sechestrat și obligat să muncească la o stână din localitate. A reușit să fugă, iar acum agresorii sunt cercetați de poliție. 14445420_1165780400161955_1919192975_n

 

Băiatul a povestit că a fost răpit de pe stradă și sechestrat în urmă cu două zile de un consătean care l-a obligat să muncească. Într-un moment de neatenție al agresorului a reușit să fugă acasă, unde a povestit ce a pățit. „Am fost amenințat cu moartea și obligat să muncesc la o stână. Doi bărbați m-au luat cu forța de pe stradă și m-au dus acolo la stână. Le-am spus că nu vreau să mai muncesc, dar degeaba. Am fost amenințat cu moartea şi de frică nu am mai zis nimic“, a povestit băiatul.

 

Când l-au văzut cum arăta, rudele băiatului l-au dus la spital, iar medicii au alertat autoritățile. „Copilul urma să fie folosit ca mână de lucru la o stână din județul Dolj. Era speriat, tremura și ne-a povestit că a fost luat cu forța de pe stradă de doi indivizi. Băiatul nu frecventează școala şi, în urmă cu patru luni, a mai muncit la stână fără să fie plătit. Noi, când am aflat toată povestea, am anunțat imediat autoritățile“, a declarat Cristina Geormăneanu, purtător de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență. 14459015_1165780356828626_561334043_n

 

Băiatul este orfan și locuiește cu bunica maternă. Femeia spune că imediat ce a aflat ce a pățit nepotul său a sunat la poliție „A fost luat cu forța și dus acolo la stână. L-au dus acolo să îl pună la muncă. Noi am sunat la poliție și am anunțat imediat dispariția băiatului. Mi-a povestit că în urmă cu patru luni a fost bătut de cel care se ocupă de stână“, a spus Mărioara Chivaran.

 

Bărbatul acuzat de băiat neagă toate acuzațiile. Acesta s-a ales cu un dosar penal pentru lipsire de libertate și riscă până la 7 ani de închisoare. „Polițiștii au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că nepotul acestuia a fost luat împotriva voinței sale din fața imobilului în care locuiește de doi bărbați. S-a deschis dosar penal pentru lispire de libertate“, a spus Alin Apostol, purtătorul de cuânt din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Dolj.

 

O anchetă a fost demarată și de reprezentanții Direcției pentru Protecția Copilului Dolj „A precizat că, timp de câteva ore, a fost ținut împotriva voinței sale la stâna respectivă. Nu prezintă urme de violență. Copilul va intra într-un proces de consiliere psihologică“, a spus Mari Dumbravă, purtător de cuvânt DAGSPC Dolj.



1 COMENTARIU

  1. #1
    0-day Member
    Data de inscriere
     24-09-2016
    Mesaje
    1

    Asta cu rapirea este de puscarie, daca este rapire, dar munca la 13 ani e ceva normal in familiile defavorizate la sate. Merg pe camp cu vitele, oile, caprele etc. si au sub 10 ani vazuti de mine.

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.