(Video) Descinderi în Craiova, în casele unor traficanți de persoane

(Video) Descinderi în Craiova, în casele unor traficanți de persoane

2.272
9
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(2 voturi, media: 4,00)

18 persoane au fost conduse la audieri, la sediul IPJ Dolj, respectiv al Jandarmeriei Franceze, după ce, astăzi, poliţiştii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române și cei de la Serviciul de Investigații Criminale  – I.P.J. Dolj, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Craiova, au desfășurat o acțiune în cooperare cu autoritățile franceze, pentru destructurarea unei grupări infracționale organizate, specializată în trafic de persoane, furt calificat și infracțiuni la regimul de protecție a copilului. screenshot.658

 

Din cercetări a reieșit că, în perioada 2014 – 2015, principalii membri ai grupării ar fi racolat persoane din România pentru a se deplasa cu mai mulți copii minori în Franța, unde erau instruiți și trimiși să cerșească și să fure, de regulă din buzunare. Aceștia ar fi acționat cu precădere în parcul de distracții Disneyland Paris, în trenurile de mare viteză care circulă pe teritoriul Franței (TGV) și locurile foarte aglomerate (metrou, piețe publice etc.). Pe parcursul cercetărilor, s-a stabilit că unii copii ar fi strâns în anumite zile până la 7.000 de euro. 

            

Acțiunea a fost comună, simultană, cu autoritățile din Franța. Au avut loc 14 percheziții domiciliare, dintre care zece în Craiova și patru în Franța. În urma perchezitiilor din Craiova, polițiștii au identificat și ridicat, în vederea cercetărilor, mai multe bunuri, printre care telefoane mobile, dvd-playere și sisteme home cinema, ceasuri bărbătești de lux, dar și suma de 23.000 de euro.

 

Suspecții – 18 persoane – au fost depistați și conduși la sediul IPJ Dolj, respectiv Jandarmeriei Franceze, dintre care șapte în Craiova și 11 în Franța – membri ai grupării, opt martori și patru copii minori, aceștia urmând a fi încredințați unor membri ai familiei sau repatriați. politia DIICOT

 

Cooperarea cu polițiștii români a fost demarată în urmă cu aproximativ 8 luni, timp în care au fost identificați membrii grupării și s-a stabilit modul de acțiune al acestora. Pe raza județului Dolj, mai exact în Craiova, au participat la acțiune, împreună cu polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj și polițiștii Direcției de Investigații Criminale, trei anchetatori francezi și ofițerul de legătură al Jandarmeriei Franceze la București.

 

Persoanele depistate vor fi audiate, urmând a fi prezentate magistraților, cu propunere de luare de măsuri privative de libertate în vederea continuării cercetărilor, respectiv a predării lor autorităților franceze.

 

 

 

DSC_0027 DSC_0031 DSC_0032 DSC_0034



9 COMENTARII

  1. #1
    Maniac
    Data de inscriere
     23-01-2006
    Mesaje
    3685

    Aveau ceva euro la gentuta…

  2. #2
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-08-2014
    Mesaje
    11

    La puscarie cu ciorile care ne-au facut tara de ras!

  3. #3

    Eheeeee au racolat acum citiva ani toti alcolistii de pe la sate cu ciini cu tot si i au facut milogi prin Franta, nu stiu daca esre aceeasi gasca.

  4. #4
    @#I
    Addicted!
    Data de inscriere
     05-11-2014
    Mesaje
    1734

    La primărie și consiliu când se duc?

  5. #5
    De-al casei
    Data de inscriere
     01-02-2013
    Mesaje
    442

    Încă un șeptar în minus pe străzile Craiovei!
    Yeee!

  6. #6
    Senior Member
    Data de inscriere
     09-12-2006
    Mesaje
    567

    Ar trebui să li se menționeze și etnia, să nu rămână ascunși după denumirea de „cetățeni români”. Să știe și francezii că sunt la fel de „români” pe cât de „francezi” sunt marocanii, algerienii și tunisienii lor.

  7. #7
    Fan Stiinta
    Data de inscriere
     15-02-2011
    Locatie
     craiova brazda
    Mesaje
    3134

    La puscarie cu ei mai scapam de ei

    Nu ma suna daca nu stii sa saluti si sa inchei o afacere Secretul succesului este sAƒ E™tii sAƒ pierzi cu demnitate E™i sAƒ cA¢E™tigi cu modestie
  8. #8

    Pe toti sa-i aresteze care nu respecta legea..legile din Romania sunt prea mici si nici nu se pun in aplicare ..Poate s-au trezit cei din justitie,doamne ajuta!!

  9. #9
    Newcomer
    Data de inscriere
     06-08-2014
    Mesaje
    12

    Cu cagula-n cap provoc isterie si ies cu -10 grenade din tiganie

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.