ALDE Dolj vrea revizuirea legislației muncii

ALDE Dolj vrea revizuirea legislației muncii

5.387
4
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)
anisoara stanculescu alde dolj

Tot mai mulți dojeni reclamă la ITM încălcarea drepturilor de către angajatori. În primele 7 luni ale acestui an au fost depuse aproximativ 700 de sesizări. Acest fenomen nu este însă local. În toată țara se întâlnesc astfel de cazuri.

 

De aceea ALDE Dolj vrea modificarea Legislatiei muncii, inclusiv o revizuire a Codului Muncii, care să țină cont de sesizările legitime ale angajaților dar și de anumite realități din piață. „În acest sens, noi credem că angajatorii de bună credință ( cei care plătesc taxele regulat, care respectă Codul Muncii, care respectă normele de securitate a muncii, etc) ar trebui să beneficieze de un termen de grație de 1-7 zile la plata salariilor, în condiții excepționale, stabilite în lege (de exemplu, pentru plata cu prioritate a materiilor prime necesare funcționării firmei). Pentru angajatorii de rea credință, cei care înseala angajatii (de exemplu îi pun să semneze înainte să le dea banii), cei care nu respectă Codul muncii, cei care inventează motive nefondate pentru neplata salariilor, nu plătesc orele suplimentare și încalcă dreptul salariaților la repausul săptămânal, ar trebui instituite sanctiuni clare (AMENZI) înca de la primul control al ITM. Vom propune grupurilor noastre parlamentare analizarea acestor măsuri, absolut necesare pentru reglarea pe cale legală a unor disfuncționalități din practica relației angajat –angajator-piață-stat“, a declarat într-o conferință de presă, Anișoara Stănculescu, vicepreședinte ALDE Dolj.



4 COMENTARII

  1. #1

    Alde Tariceanu sa respecte intai cetatenii Romaniei si legile tarii ,iar dupa aia sa modifice ei legi.Eu cred ca asta este o propaganda inainte de alegeri,vor sa mai puna mana pe ciolan.

  2. #2

    Madame Orăscu, las-o moartă ca nu ești departe nici tu. În campanie dădeai tag primăritei când postări câte ceva, ca să vadă cât de zeloasa ești ! Mie mi-ar fi rușine să mai apar în public când proslăvesc o așa clasa politică…..indiferent de tabără !

  3. #3

    Pot sa facă cea mai bună legislație din lume.Dacă nu vor mușchii lui Mohora =0!!!!!!

  4. #4

    I.T.M. DOLJ in acele cazurii de care spuneti a sanctionat cu amenda firmele respective care au fost reclamate? O sesizare am depus si eu in legatura cu o firma care mi-a incheiat un CM ,cu litera din codul muncii ; ALT TEMEI .Nu am gasit in CODUL MUNCII acest articol cu aceasta litera ,deci acea carte de munca virtuala ,electronica fara actul scris ,poate fi modificata oricand ,acel revisal. .Trebuie revenit la carnetul de munca la purtator ,astfel ne trezim ca am pierdut anii de vechime in munca pentru ca se intimpla acest lucru de cand sa introdus aceasta carte de munca electronica .Acel revisal nu are valoare la casa de pensii ,fara o gramada de acte de la unele firme care isi tot schimba numele sau dispar,pentru a evita plata de taxe .

Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.