DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 SteleVoteaza

Marian Jean Marinescu a primit pentru a doua oară titlul de Europarlamentarul Anului la categoria ”Cercetare și inovare”. Acesta a primit cele mai multe voturi de la deputații europeni. Premiul a fost acordat în cadrul galei anuale „MEP Awards” organizată de revista The Parliament. Potrivit organizatorilor, premiul la această categorie este atribuit unui europarlamentar care a dovedit excelență la nivelul politicii de cercetare și de inovare a UE, incluzând tehnologia și știința, dar și diseminarea cercetării.

 

”În iunie 2016 am prezentat un proiect pilot, susținut de Parlamentul European, care se concentra pe două teme ce nu sunt abordate în politica spațială europeană: un spațiu și o orbită curate prin materiale inovatoare pentru echipamente spațiale. UE ar trebui să înceapă acțiunile necesare pentru limitarea creșterii epavelor care orbitează . Soluții durabile de înlocuire a anumitor materiale pe termen lung și de identificare a deșeurilor spațiale sunt critice pentru sectorul spațial european”, a spus Marian-Jean Marinescu.

 

Eurodeputatul doljean “s-a bătut” pentru acest titlu cu eurodeputatul PPE, Monika Hohlmeier, și de eurodeputatul român, Viorica Dăncilă, șefa delegației PSD în legislativul european. Nu este pentru prima dată când Marian Jean Marinescu primește această distincție. În anul 2014 fost nominalizat și a câștigat titlul în urma succesului pe care l-a avut raportul său privind sistemele de navigație prin satelit Galileo și EGNOS.



Spune-ti parerea

Pentru a putea lasa comentarii logheaza-te cu contul CraiovaForum folosind formularul din partea dreapta sau Inregistreaza-te daca nu ai cont.