Radu Preda: Mai multe strazi din Craiova incep sa fie asfaltate de...

Radu Preda: Mai multe strazi din Craiova incep sa fie asfaltate de astazi (P)

660
0
DISTRIBUIȚI
1 Stea2 Stele3 Stele4 Stele5 Stele(1 voturi, media: 5,00)

„Unul dintre subiectele de astăzi este angajamentul domnei Primar de a elimina costul apei meteorice începând cu data de 1 a lunii viitoare. Avem pe ordinea de zi a Consiliului Local  puncte care privesc această eliminare a taxei pe apa meteorică şi vom reuşi să punem în aplicare această hotărâre . Asociaţia Intercomunitară Oltenia are şedinţă pe data de 30 ale lunii pentru a lua act de hotărârile Consiliului Local şi cu siguranţă de la 1 luna viitoare, în factura doljenilor nu se va mai regăsi această taxă pe ploaie. Este o chestiune care vine în ajutorul tuturor persoanelor fizice sau juridice, fiindca se elimină această taxă la toate categoriile de consumatori. Este un efort pe care îl face Compania de Apă Oltenia, este un efort deziderat pe care Primarul Olguţa Vasilescu şi l-a asumat în faţa consumatorilor, mai ales după problemele care au fost în această vară cu ploile. Am reuşit să găsim soluţii legale, am reuşit să găsim înţelegere la toţi componenţii Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Oltenia, am găsit întelegere şi la nivelul Consiliului Judeţean Dolj, astfel încât efectele în legătură cu eliminarea taxei apar de la data de 1 noiembrie. Cred că se va face simţită în facturi începând cu ploile viitoare pentru că am avut situaţii absurde şi aberante în care nu reuşeai să consumi apă curentă cât plăteai la apa meteorică”.

„Un alt subiect pe care îl dezbatem este acela că, începând de astăzi, contractul de asfaltare din Craiova va produce efecte. Acea licitaţie care ştiţi deja că a drenat de aproape 6 luni si s-a finalzat în instanţă în urmă cu o săptămână şi ceva,castigatoare fiind societatea Delta care a oferit aproape jumătate din preţul estimat. De mâine începe să se lucreze în Craiova la asfaltări. Începem să plombăm străzile pe care aproape 7 luni de zile nu am reuşit să le reparăm decât cu piatră cubică şi bineînţeles că în zonele care aveau nevoie de o intervenţie imediată, intrăm chiar de mâine.

Intrăm în Piaţa Centrală din municipiul Craiova. Asta o să fie o veste bună şi pentru comercianţi şi pentru cetăţenii care îşi fac cumpărăturile acolo. Piaţa Centrală se asfaltează şi se modernizează. Acelaşi lucru se întâmplă şi cu alte pieţe din municipiul Craiova şi vă mai dau o veste bună: tot în perioada asta se lucrează în perimetrul din zona Pieţei Craioviţa Nouă, zona de la Poştă, care rămăsese cumva dezorganizată după demolarea chioşcurilor şi se sistematizează. Se fac locuri de parcare astfel încât în următoarele 2 săptămâni să finalizăm aceste proiecte. Intrăm cu asfaltare pe strada Bibescu începând de la pasajul suprateran şi până la intersecţia cu Bulevardul Râului, o arteră extrem de importantă a municipiului Craiova. Deja cred că astăzi se intervine acolo şi încep oamenii să lucreze. Începem să lucrăm şi în zona George Enescu, intersecţiile dintre strada Paşcani, strada Dâmboviţa şi Bulevardul Titulescu, zonă în care de la revoluţie şi până acum nu s-a pus nici măcar piatră spartă, ce să mai vorbim de asfalt. Continuăm în cartierele de periferie să pietruim în zonele unde s-a lucrat, pe masterplanul de apă şi canal, continuăm să preluăm problemele craiovenilor şi încet, încet să le aducem într-un stadiu astfel încat să putem intra în iarnă într-o normalitate. Pentru că deja putem să spunem că din punct de vedere al asfaltărilor, anul acesta a fost compromis. O perioadă de timp de 2-3 săptămâni în care mai poţi face ceva, nu înseamnă mare lucru pentru aşteptările pe care le au craiovenii, nu înseamnă mare lucru nici pentru administraţie, care-şi propusese ca anul acesta să folosească la asfaltările din Craiova o sumă de aproximativ 400 de miliarde de lei vechi, dar cu siguranţă acest acord – cadru va produce efecte mult mai bune pentru cetăţenii municipiului Craiova începând din primăvara viitoare, când vom veni în aşteptarea nevoilor craiovenilor, când vom intra în cartierele Craiovei şi în mod similar peste tot. Pentru că nevoile sunt aceleaşi fie că vorbim de 1 Mai, de Craioviţa Nouă, de Valea Roşie, de Lăpuş sau de alte zone ale municipiului, fie că vorbim de zonele de periferie.

O veste care cred eu că va fi bine primită şi a fost mult aşteptată de cei care locuiesc în zonă, este că până vinerea viitoare, strada Toamnei va beneficia de asfalt. Este un proiect care seamănă cu Mănăstirea lui Manole. Au fost atât de multe probleme în zona respectivă, am plecat de la un proiect pe fonduri europene, prin care trebuia să se realizeze asfaltarea şi am ajuns la un proiect final în care s-a schimbat conducta de canalizare, branşamentele la apă, conducta de apă şi, în final, săptămâna viitoare vom avea şi asfaltul mult dorit de cetăţenii din zona respectivă. Pentru că într-adevăr strada Toamnei reprezintă o problemă a noastră deoarece face parte dintr-un pachet de fonduri europene care trebuie finalizat şi cu siguranţă săptămâna viitoare oamenii vor putea să meargă pe asfalt. Suntem în momentul de faţă în grafic cu cele trei bulevarde: Bulevardul Caracal este finalizat, pe Bulevardul Râului se lucrează doar pe porţiunile care permit acest lucru. Lucrările administraţiei sunt în grafic şi cred că nu vom întâmpina probleme în a le termina conform contractelor aflate în derulare. Probabil în primăvară, vom începe să asfaltăm şi Calea Bucureşti din economiile făcute din fonduri europene. Asta ca să venim în întâmpinarea celor care prezentau în presa centrală o înşiruire a contractelor administraţiei Olguţa Vasilescu şi care încercau să planeze asupra noastră suspiciuni că ar exista nereguli. Toate licitaţiile Primăriei Craiova au fost contestate în instanţă. După multe dintre ele am aşteptat 1 an, 1 an şi ceva şi vă aduc aminte de una care m-a privit pe mine – licitaţia la autobuze. Din punctul ăsta de vedere să ştiţi că la Craiova s-au făcut lucrurile întotdeauna în beneficiul şi cu gândul la cetăţeni. Cred că ăsta a fost şi unul dintre motivele pentru care în cei doi ani şi ceva de administraţie Olguţa Vasilescu, toate rectificările bugetare au fost pozitive. Cred că de-asta aproape toate licitaţiile făcute de Primăria Craiova  s-au adjudecat la preţuri mai mici decât cele preconizate. Cred că de-asta am ajuns să avem prezente la licitaţiile Primăriei Craiova şi câte 30-40 de firme, pentru că dăm dovadă de respect pentru banul public şi pentru că ne dorim ca cetăţenii municipiului Craiova să trăiască aşa cum este normal, cu apă şi canalizare în toate cartierele, cu o decenţă care să ne aducă la nivelul de Capitală Culturală Europeană aşa cum ne dorim. În niciun caz undeva în urmă cu 25-30 de ani aşa cum am preluat unele zone ale Craiovei, pentru că este inadmisibil ca în anul 2014 să ai încă în oraş, în zona centrală, străzi care nu au apă şi canal”,  a declarat Radu Preda – secretarul general al Organizatiei Municipale Craiova a PSD.